Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Også fildelere feirer jul. (Ill.: Skjermdump)

Robot ble piratenes redning

En av de mest populære fildelingssidene er nærmest helautomatisert.

Kort tid etter at ExtraTorrent rundet ti år, ble nettsiden lagt ned. Flere av gruppene som distribuerte filer på nettsiden holder seg likevel fortsatt flytende.

Nærmest helautomatisert
ETTV er en av dem som stadig distribuerer piratkopiert innhold til millioner av brukere verden rundt. Gruppen bestod opprinnelig av én person, men økte i antall personer som den økte i popularitet.

De seneste årene har automasjon tatt over for mye av arbeidskraften til ETTV. Det forteller gruppen i et ferskt intervju med TorrentFreak som forklarer at i dag er hele distribusjonsprosessen automatisert.

«Ettv/Ethd er en bot, den krever ikke menneskelig oppmerksomhet. Den henter det du ber skriptet om», forteller gruppen bak ETTV overfor TorrentFreak.

«Selvrensende»
Bot-en er satt opp for å hente de ferskeste utgavene av forhåndsbestemte serier fra en privat server der de seneste lanseringene blir lagt ut, skriver nettstedet. Disse blir videresendt til en «seedbox» før de blir tilgjengelig for nedlasterne.

«De eneste personene som er involvert med bot-ene er regningsbetalerne for vårt nye hjem ettv.tv. Alt de gjør er å sjekke bot-loggene for å se om det er noe feil og i så fall retter dem», forklarer ETTV til nettstedet og legger til at nedleggelsen av ExtraTorrent ikke påvirket bot-ene i stor grad.

«Men det gjorde det vanskelig for tilhengerne våre å finne oss.»

Enn så lenge holder ETTV og bot-en seg flytende, men det er finnes ingen garanti for at det vil vare.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, pirat