Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sexdukker vil i fremtiden ta i bruk kunstig intelligens. Det vil gjøre dem utsatt for angrep, advarer sikkerhetsekspert. (Ill.: Dream Doll)

– I fremtiden kan sexdukken din hackes og angripe deg

Sikkerhetsekspert advarer.

Tesla-, SpaceX- og The Boring Company-sjef Elon Musk er ikke alene om å ringe med alarmklokkene rundt fremtiden til kunstig intelligens.

Advarer om angrep
Dr. Nick Patterson, kybersikkerhetguru ved Deakin University i Australia, sier at kunstig intelligens i fremtiden kan angripe mer enn infrastrukturen og forsvarssystemer. Også sexdukker, eller -roboter, kan være utsatt.

«Hackere kan angripe en robot eller en robotenhet og få full kontroll over tilkoblingene, armene, bena og andre verktøy som er tilkoblet som i enkelte tilfeller kan være kniver eller sveiseapparater», sier han under et intervju med Daily Star.

Sikkerhetseksperten sier det alltid vil være en risiko for at slike roboter kan bli hacket når de er tilkoblet Internett. Som PC-er, telefoner og nettbrett er også robotene avhengige av et operativsystem.

«Ofte kan disse robotene veie så mye som 100 kilo, og de er veldig sterke. Når en robot er hacket, har angriperen full kontroll over den og kan gi den instruksjoner. Hackede roboter kan absolutt bli brukt til å utføre fysiske handlinger», fortsetter han.

 

Kilde:
Daily Star

Stikkord: AI, KunstigIntelligens