HDMI Forum har offentliggjort de nye spesifikasjonene.
HDMI Forum har offentliggjort de nye spesifikasjonene.

Annonse


Den nye HDMI-standarden støtter 10K-oppløsning og Dynamic HDR

HDMI Forum har offentliggjort HDMI-spesifikasjonene for det som blir hetende HDMI 2.1. En av de gode nyhetene er at den er bakoverkompatibel med HDMI 2.0.

10240 x 4320 piksler
Det som er mer interessant er kanskje ytelsen til 2.1. Først og fremst har den en båndbredde på hele 48 Gbps via Ultra High Speed HDMI Cable. I tillegg støtter den hurtigere oppdateringsfrekvens for høyere oppløsning. Det betyr 120 Hz for 4K og 60 Hz for 8K.

Standarden støtter også oppløsninger på opptil 10K, det vil si 10240 x 4320 piksler, og også Dynamic HDR som leverer bedre dybde, detaljer, lysstyrke og kontrast.

Støtte for flere spennende teknologier
HDMI 2.1 har også støtte for Variable Refresh Rate (VRR) som reduserer eller forhindrer forsinkelse og hakking og er noe spillerne bør se frem til, Quick Media Switching (QMS) som fjerner forsinkelsen som kan resultere i blankt innhold i filmer og videoer samt Quick Frame Transport (QFT) som reduserer forsinkelse i spill.

Annonse


I tillegg har HDMI 2.1 også støtte for Auto Low Latency Mode (ALLM) som automatisk justerer forsinkelsen for best mulig videoopplevelse.

 

Kilde:
HDMI Forum

Annonse