Samsung forsker på en ny type batteri. Illustrasjonsfoto.
Samsung forsker på en ny type batteri. Illustrasjonsfoto.

Samsung utvikler superbatteri – kan lades opp på 12 minutter

Batteritid er noe av det vi får flest spørsmål om når vi tester PC-er, nettbrett og smarttelefoner. Utviklingen av batterier går ikke i et formidabelt tempo og det er sjeldent man ser en flaggskipmobil som holder det gående i over to døgn på en lading.

Superhurtiglading
I mangel på batterier med høy kapasitet som passer inn i en relativt liten formfaktor, har produsentene rettet fokuset mot hurtiglading. Samsung er en av dem og utvikler nå et superbatteri som skal kunne lades fem ganger raskere enn dagens smarttelefonbatterier.

Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) jobber med et grafénbasert batteri som også vil ha 45 prosent høyere kapasitet enn dagens batterier.

“Grafén er en form for karbon som regnes som et ideell materiale å bruke i batterier fordi det kan flytte elektrisitet 140 ganger raskere enn silikon”, forklarer The Investor.

Kan også bli brukt i elbiler
Ifølge selskapet vil disse batteriene med “grafénkuler” lades på kun 12 minutter, i tillegg har de andre kjekke egenskaper som for eksempel holder de seg stabile ved opptil 60 grader og kan i fremtiden også brukes i elbiler.

SAIT har søkt om patent for batteriet i både USA og Sør-Korea. Det er ikke kjent når disse grafénbatteriene eventuelt vil komme på markedet.

 

Kilde:
The Investor