OnePlus 5T er utrolig mye mobil for pengene.
OnePlus 5T er utrolig mye mobil for pengene.

Annonse


SNIKTITT: OnePlus 5T – dette er en utrolig mobil til prisen og ansiktsscanneren er kjappere enn “iPhone X”

Vi har fått inn OnePlus 5T inne til test, oppfølgeren til veldig fine OnePlus 5.

Problemet med femmern var at den så gammeldags ut. Kjedelig også. 5T er kanskje anonym, men den har større skjerm og mye mindre rammeareal.

Utrolig mye for pengene
Det var ingenting galt med innmaten denne gang heller, tvert imot: 8 eller 6GB RAM, Snapdragon 835 brikkesett.

5T har akkurat samme innmat, og man kan velge mellom 6 eller 8GB med RAM, men skjermen er økt til 6 tommer (fra 5,5″) og har en oppløsning på 2,560 x 1,440 – også dette økt fra 1080p-panelet hos lillebror. Panelet tar seg pent ut og er lyssterkt.

Annonse


Dette er trolig det beste kjøpet for de som ønsker en billigere mobil, men uten masse rammer og den nyeste Snapdragon CPU-en.

Altså, prisen for 6GB RAM-modellen er kun 5000 svenske. Vi kan nok allerede nå konkludere med at dette er en svært god pris for hva man får. Husk: Note 8 kostet 10 000 kroner og iPhone X som koster 10 990 kroner.

Vi kommer tilbake med kameratest der OnePlus 5T må bryne seg på iPhone X.

Portrett-funksjonen er et sveip unna i kamera-appen:

https://www.instagram.com/p/BcA071xAdde/?taken-by=itavisen.no

Mobilen er kjedelig, men så koster den ikke 11 000 kroner heller. Under halvparten, faktisk.
Mobilen er kjedelig, men så koster den ikke 11 000 kroner heller. Under halvparten, faktisk. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Slank, pen og kjedelig
Man merker med en gang hvor slank den føles i hånda. Materialet er det samme som før, anodisert aluminium som er for glatt, i motsetning til mobiler med glass som ligger som støpt og ser bedre ut.

Problemet med disse er dog fettsamling. Man kan ikke få alt… enda. Man får for eksempel ikke trådløs lading av denne grunn, men en veldig kjapp lader som lader den til over 50 prosent på 30 minutter.

Nytt med 5T er at den bruker det tradisjonelle front-kameraet for å låse opp. I tillegg finner vi fingersensor på baksiden.

Vi liker at programvaretastene tar lite plass. Det samme gjør batteriinfoen, for batteriikonet kan dekativeres helt slik at man kun har prosent (kom igjen da, Apple) og man kan be om se opp- og nedlastingshastighet på statuslinjen, om du synes slikt er interessant.

Det er også lagt opp til å låse opp mobilen med ansiktet, uten at man behøver å sveipe.

OnePlus er kjente for god ytelse til lav pris. Dette stemmer fremdeles.
OnePlus er kjente for god ytelse til lav pris. Dette stemmer fremdeles. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Ufattelig kjapp ansiktsscanner
Vi trodde ikke fingerscanningen var aktivert, så kjapp var den til å låse opp mobilen. Vi aktiverte sveip for å logge på etter at ansiktet er godkjent, og av igjen, og joda, den er aktivert, bare utrolig kvikk.

Dette er et krav Apple har, selv med sitt mye mer avanserte kamera som 3D-scanner ansiktet for å være nesten helt sikker på at det er deg. OnePlus sin løsning er ikke like sikker.

En annen fin detalj som følger fra lillebror 5 er den dedikerte profil-bryter der du velger om du ønsker lydvarsler, kun vibrasjon eller at du helst foretrekker å ikke bli varslet i det hele tatt. Disse profilene kan du selv konfigurere.

Den er like lynkjapp som OnePlus-modellene er kjent for, og det er ingen søplevare å se, bare et enkelt grensesnitt og kjapp Android.

Den komplette anmeldelsen kommer senere.

Ansiktspåloggingen er utrolig kjapp.
Ansiktspåloggingen er utrolig kjapp. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Android 8 beta-en er dessverre ikke lansert til 5T enda, kun 5 og 3-modellene. Det er uansett hyggelig å få oppdatert servert første gang man skrur på.
Android 8 beta-en er dessverre ikke lansert til 5T enda, kun 5 og 3-modellene. Det er uansett hyggelig å få oppdatert servert første gang man skrur på. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Annonse