Sør-Korea beskyldes stadig for proteksjonisme.
Sør-Korea beskyldes stadig for proteksjonisme.

Annonse


Apples kontorer raidet av Sør-Koreanske myndigheter dagen før “iPhone X”-lanseringen

Britiske Metro har fått kunnskap om at Apples kontorer har blitt raidet dagen før iPhone X-lanseringen som fant sted i dag.

Beskytter egne selskap
Etterforskere skal ha besøkt kontorene for å spørre Apple om måten de gjør forretninger på.

“Raidet vil uten tvil stille spørsmåltegn ved om Sør-Koreanske myndigheter prøver å ødelegge for suksessen til X, som er utsolgt i store deler av verden. Apples produkter er veldig populære i landet, som er hjem til teknologigiganter som Samsung og LG”, melder avisen.

Ble dømt
Det er ikke sjokkerende at dette skjer, da landets telekommyndighet tidligere har blitt beskyldt for å misbruke sin makt og beskytte lokale produkter og selskap og i desember i fjor ble landets president funnet skyldig i å ha tatt imot bestikkseler.

Annonse
Det var i forbindelse med denne etterforskingen at Samsung-sjef Lee Jae-yong i august ble dømt til fem år i fengsel for det samme.

Som om ikke det var nok: i 2015 stod Apples enheter for 33 prosent av markedet, noe som var en historisk rekord. Samme organ i landet startet derfor en undersøkelse for å finne ut om utenlandske selskap skadet landets egne selskaps evne til å selge mobiler.

 

Kilde:
Metro

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse