Google bekrefter at selskapet samlet inn posisjonsdata.
Google bekrefter at selskapet samlet inn posisjonsdata.

Annonse


Google samlet inn posisjonsdata selv om tjenesten var deaktivert

Undersøkelser utført av nettstedet Quartz viser at Google samlet inn informasjon om plasseringen til en Android-enheten selv om brukeren hadde deaktivert posisjonstjenester.

Bekrefter tilfellet
Personvern er en av mange årsaker til at personer deaktiverer posisjonstjenester på smarttelefonen, men for Android-brukere har ikke det hjulpet stort. Overfor Quartz bekrefter Google at selskapet samlet inn denne informasjonen, men at det nå har sluttet med det.

“I januar i år så vi på mulighetene til å bruke Cell ID-koder som et tilleggssignal for å forbedre hastigheten og ytelsen til levering av meldinger ytterligere. Likevel implementerte vi aldri Cell ID inn i vårt nettverksynkroniseringssystem slik at informasjonen automatisk ble forkastet og vi oppdaterte det slik at det ikke forespurte Cell ID”, sier selskapet i en uttalelse til nettstedet.

Skal ikke ha blitt brukt til annonseformål
Innsamlingen av posisjonsdata skjedde også når Android-enheten verken hadde et SIM-kort eller noen installerte apper. Dette ble gjort ved å finne adressen til det nærmeste mobiltårnet for deretter å anslå sånn omtrent hvor enheten befant seg. Hvis ikke mobilen brukte mobilnettverket, ble wifi-informasjon brukt for å samle inn posisjonsdata.

Store deler av omsetningen til Alphabet, Goolges moderselskap, kommer fra annonsering som blant annet inkluderer det å spore posisjonen til brukerne. Google sier dog at informasjonen som ble samlet inn gjennom denne metoden, ikke ble brukt til det.

 

Kilde:
Quartz

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse