Kvinnen hevder hun ble ansatt av Facebook for å modere nyhetssaker.
Kvinnen hevder hun ble ansatt av Facebook for å modere nyhetssaker.

Hevder Facebook fjernet konservative publikasjoner før valget i Tyskland

Nettstedet The European har vært i kontakt med en angivelig eks-ansatt i Facebook som hevder hun avslører “taktikken” til det sosiale mediet i forbindelse med valget i Tyskland.

Mystisk intervju
Overfor nettstedet sier Melanie C. at et bemanningsbyrå tok kontakt med henne om en mulig jobb. Under intervjuet ble hun stilt generelle spørsmål om bakgrunnen og studiet, men også politiske spørsmål ble stilt.

Blant annet om hun kunne tenkt seg å jobbe med asylsøkere. “Jeg sa ja, og han likte det”, forteller hun til The European.

Melanie C. ble tatt med videre til et gruppeintervju med seks andre personer og to intervjuere. En av personene spurte om hva jobben innebar, hvorpå en av intervjuene svarte:

“Selskapet vi jobber for ønsker ikke at kandidater, som kanskje ikke blir valgt, skal vite hva det er”, hevder kvinnen som sier at en mann som forsvarte Donald Trump og to andre ble bedt om å forlate gruppeintervjuet som gikk inn på temaer som kvinners rettigheter og innvandring.

– Omtale AfD som nazister
En av intervjuerne skal ha fortalt Melanie at Facebook søkte personer som skulle overvåke og slette hatefulle ytringer og falske nyheter. Ifølge kvinnen brukte mannen en historie om en flyktning som voldtok ei jente i Sverige som et eksempel på falske nyheter. Hun tok allikevel jobben.

“Sabine, min mentor, sa at vi var nødt til å være klar over ansvaret vi har her. Tross alt har vi et viktig valg foran oss, og et innlegg på Facebook kan raskt bli delt tusenvis av ganger og nå flere millioner personer”, sier Melanie overfor The European og legger til:

“Blant dem var nyheter som kunne forvirre folk eller skape uro blant befolkningen – noe som kan få folk til å stemme på nazistene i Alternative for Germany. Noe som betyr at volden vil øke og vi nok en gang har et tredje rike. Jeg ønsket ikke det, og det gjorde heller ikke hun.”

Alternative for Germany (AfD), eller Alternative für Deutschland, er et tysk, politisk parti på høyresiden.

Mentoren Sabine skal ha lagt til: “Vi er demokratiets skjold og vi er nødt til å gjøre jobben vår, slik at nazistene ikke får makten”. Med nazistene mente mentoren AfD, ifølge Melanie.

Ifølge kvinnen hadde Facebook en svarteliste med nettsteder og blogger, inkludert utenlandske, som var kritiske til tyske myndigheter og kriminalitet blant flyktninger. Melanie sier til The European at listen ble oppdatert annenhver uke av en myndighetsstøttet organisasjon som overvåker hatefulle ytringer på verdensveven.

– Jeg føler meg ikke bra
Like før valget kom rapportene om at høyresiden hadde satt i gang en stor kampanje i sosiale medier for å vinne velgere. Etter det skal Melanie ha fått beskjed om å være mer på vakt.

Hun hevder hun ble bedt om å sensurere mer enn falske nyheter, som for eksempel alt som var kritisk til de nåværende myndighetene. Nyheter som var kritisk mot flykninger fra høyresiden ble fjernet.

“Jeg føler meg ikke bra. Det føles som jeg har gjort noe skikkelig galt, selv om ofrene av kriminaliteten i artiklene jeg måtte merke som søppelpost. Det føles som jeg på en måte har manipulert mennesker og gjort dem utro til deres meninger”, avslutter hun intervjuet.

 

Kilder:
The European,
Yiannopoulos