SpotMini har fått seg en overhaling.
SpotMini har fått seg en overhaling.

Annonse


Robotekspertene annonserer en robothund som “er perfekt for hjemmet”

Boston Dynamics er det tidligere Google-eide selskapet som står bak den menneskeliknende roboten Atlas. Nå eies selskapet av SoftBank, men fokuset er fortsatt det samme.

Oppdatert design
Nå har selskapet lagt ut en ny video som inneholder en sniktitt på en ny utgave av den
hundeliknende roboten SpotMini som først ble vist frem i juni i fjor. Den nye modellen ser litt mindre skremmende ut og ser kanskje ut som en karakter fra en Pixar-film der den trasker rundt i hagen med en fin, gul lakk.

Selskapet har ikke avslørt mer enn det videoen viser og teksten “kommer snart” som enten kan bety at SpotMini snart blir kommersielt tilgjengelig, eller at det snart kommer mer informasjon om den.

Annonse
Introdusert i fjor
SpotMini er en robothjelper for hjemmet som er så presis og forsiktig at den kan putte glass inn i oppvaskmaskinen. Vekta er på kun 25 kg, og nesten 30 kg med påmontert gripearm.

Til forskjell fra Bostons andre roboter som nytter hydraulikk, er denne utstyrt med el-motorer for å komme seg rundt og gjøre oppvasken.

Batteriet lar den jobbe for deg i 90 minutter, og den er fullpakket med sensorer slik at den kan komme seg rundt – den klarer også som selskapets andre roboter å hjelpe seg selv opp om den skulle være uheldig og skli på et bananskall.

Se video av SpotMini fra 2016:

 

Kilde:
Daily Mail

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse