Xbox One X gjør det svært godt, om Storbritannia er en målestokk.
Xbox One X gjør det svært godt, om Storbritannia er en målestokk.

“Xbox One X” banker “Playstation 4 Pro”

Ikke-offisielle tall avslører at Microsoft kan ha skutt gullfuglen med Xbox One X, tidenes kraftigste spillkonsoll.

Oppdatert, 17:56:

Matthew Kanterman, Bloombergs spill-analytiker, har følgende prognose for markedet til ITavisens-lesere:

“Jeg er ikke sikker på om mangel på konsoll-eksklusive-spill skadet eller hjalp, men jeg vil på generelt grunnlagt si at det helt tydelig var mange som har satt på gjerdet og ventet på denne, og droppet å handle annen Xbox-maskinvare de siste kvartalene. Dette hjelper salget nå. Dette er jo logisk, da vi har visst at konsollen skulle komme de siste 18 månedene.

Det var jo også helt klart produksjonsproblemer rundt Switch-lanseringen, så det er vanskelig å sammenligne epler mot epler, men det ser fremdeles ut som om Switch-en kommer til å bli en stor suksess på lang sikt for Nintendo, og vil sannsynligvis selge bedre enn One X på lang sikt, gitt sin posisjon som en konsoll nummer to og ikke minst at man kan ta den med overalt, mens One X tydelig er målrettet mot “hardcore spill-markedet” – den samme gruppen er mer sannsynlig til å forhåndsbestille og hjelpe Microsoft til å bedre måle etterspørsel og administrere inventar.”

Folk ønsker seg kraftigere konsoller
For i Storbritannia, og det er det eneste landet vi har tall fra foreløpig (tallene er fra butikkene), avslører at konsollen har solgt over 80 000 enheter den første uken.

Dette er like bra som Nintendo Switch, en konsoll som har hatt stor suksess, og faktisk mer enn Sonys Playstation 4 Pro som solgte 50 000 enheter på en uke og brukte en måned på å nå 80 000.

Microsofts fordel kontra konkurrentene er at de har hatt flere enheter tilgjenglig enn Sony og Nintendo hadde, spesielt Nintendo når de lanserte Switch i mars.

Mangler eksklusive titler
Dette er ekstra imponerende med tanke på at konsollen mangler eksklusive spill. Har en konsoll lansert uten en eneste slik tittel noen sinne før?

I stedet er en rekke stortitler oppgradert med bedre grafikk. De mestselgende spillene for Xbox One i løpet av uka var Call of Duty: WWII etterfulgt av Assassin’s Creed Origins, FIFA 18 og For Motorsport 7 og Horizon 3.

 

Kilde:
GamesIndustry.biz