Xbox One X er her.
Xbox One X er her.

Annonse


Sniktitt Xbox One X: Verdens kraftigste spillkonsoll er her

Over ett år har passert siden Microsoft viste frem det som da gikk under kodenavnet «Project Scorpio». 4K-konsollen som senere ble døpt Xbox One X. Vi er trolig ikke alene om å synes at Scorpio hadde passet inn i det endelige produktnavnet, men navnet skjemmer som kjent ingen.

Xbox One X er her
Denne uken mottok vi omsider vårt testeksemplar av verdens kraftigste konsoll og siden har undertegnede ikke gjort stort annet enn å spille. Nei da. For den ultimate opplevelsen har vi også for anledningen fått låne en 65-tommers Samsung Q9F-TV.

La oss starte med designet som er svært gjenkjennelig ettersom den er tilnærmet lik Xbox One S. Det er noen mindre designendringer, for eksempel fargen, men designspråket er svært likt for begge. Uansett er det en lekker konsoll og et design jeg liker svært godt. Xbox One X tar seg godt ut i TV-benken.

Xbox One X er oppdatert med Fall Creators Update som betyr et rykende ferskt brukergrensesnitt. Det er i hovedsak likt som den forrige utgaven, men Xbox Guide-menyen flyter nå over skjermbildet til venstre. Førsteinntrykket er at det er betydelig raskere enn den forrige utgaven, også på Xbox One S, i tillegg til at man nå kan velge hvitt tema noe jeg syns ser mye bedre ut. Hver sin smak.

Annonse


Endelig hvitt tema på Xbox One.
Endelig hvitt tema på Xbox One. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Mange spill å sjekke ut
I pakken med Xbox One X lå det også en haug med spill. Noen av de er optimalisert for Xbox One X, noen av dem har en oppdatering like rundt hjørnet, men enkelte er ikke lansert ennå. Et av dem er Super Lucky’s Tale som faktisk er den eneste lanseringstittelen til Xbox One X. Det kjører både i 4K og med 60 bilder i sekundet. Super Lucky’s Tale er en søt plattformertittel som kanskje minner litt om Banjo-Kazooie-titlene til Rare. Kanskje kan det bli Microsofts Super Mario med tiden, det er for tidlig å si. Uansett er det et spill jeg har kost meg godt med de siste dagene og det er faktisk ganske pent.

Spillet er for personer i alle aldre, men det er også utfordrende nok til at selv de erfarne vil få problemer ved enkelte anledninger.

Andre spill som er optimalisert er Gears of War 4, Quantum Break, Rush: A Disney Pixar Adventure og Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection. Samtlige titler skal vi sjekke ut før vi kaster vår endelige dom over Xbox One X. For ikke å glemme Halo 5: Guardians som fikk 4K-oppdateringen i går kveld og som nettopp er blitt installert på vår testkonsoll.

Vi blir også nødt til å sammenligne titlene på en Full HD-skjerm og med en Xbox One S.

Et pluss vi allerede ser nå med 4K er at den innebygde opptakeren i Xbox One X tar opp spillklipp i maksimal oppløsning, noe som er begrenset til 720p på Xbox One, og det gjelder også spill som ikke er optimalisert for konsollen. Videoene blir riktig nok ikke publisert på Xbox-strømmen i 4K, men kan lastes inn på en PC i maksimal kvalitet.

Foreløpig konklusjon
Det er ingen tivl om at det er en spennende spillkonsoll vi har foran oss på testbenken. PlayStation 4 Pro kom i fjor, men er ikke stand til å levere ordentlig 4K i alle spill. Dermed blir Xbox One X den første, ordentlige 4K-konsollen når den lanseres førstkommende tirsdag.

Om den faktisk leverer til forventningene gjenstår å se, men av det vi har sett og spilt så langt virker det i hvert fall lovende.

Spørsmålet til slutt er selvsagt om man bør kjøpe Xbox One X fremfor Xbox One S, om den er verdt den ekstra prisen. Det skal vi bruke de neste dagene på å finne ut av. Vi kan uansett ikke nekte for at vi liker godt det vi ser.

Har du forslag eller tips til hva vi bør sjekke ut, så send oss gjerne en melding i kommentarfeltet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse