Posten Norge lanserer AR-app til iOS.
Posten Norge lanserer AR-app til iOS.

Slik bruker Posten Apples ARKit på iPhone

Apple har med iOS 11 lansert kraftige utviklerverktøy for utvidet virkelighet slik at den som ønsker kan lage AR-opplevelser til iOS-enheter.

AR-app for iPhone og iPad
Posten Norge lanserer nå en ny app der brukeren kan «se» pakken sin før den ankommer utleveringsstedet.

«Postens nye applikasjon henter størrelsesinformasjon fra pakken når den  passerer en skanner på  terminalen. Deretter brukes informasjonen til å lage et grafisk bilde av pakken i korrekt størrelse oppå bilder av den virkelige verden – såkalt augmented reality (AR). Teknologien er kjent for mange fra Pokemon Go som herjet landet i fjor sommer», forklarer Posten i en pressemelding.

På den måten kan man se hvor stor pakken er og om man for eksempel kan ta den under armen eller om man bør ta bilen når man skal hente den.

Les også: Nå kan du laste ned IKEAs supre iPhone-app.

– Jobber med å gjøre hverdagen enklere
Alexander Haneng, innovasjonsdirektør i Posten Norge, mener at AR-teknologien nå er moden nok til å brukes i også andre ting enn spill.

– Posten jobber hele tiden med å gjøre hverdagen enklere for kundene. AR er nå så modent at teknologien  har mer nyttige bruksområder enn bare spill. Kanskje kan våre kunder snart bruke AR til å måle størrelsen på noe de skal sende uten å finne fram målebåndet, sier han i pressemeldingen.

Alexander Haneng i Posten Norge viser frem den nye appen.
Alexander Haneng i Posten Norge viser frem den nye appen.

 

Kilde:
Posten Norge