Flere opplever spredning av sexvideoer i sosiale medier.
Flere opplever spredning av sexvideoer i sosiale medier.

Politiet oppretter chattetjeneste for ungdom

NRK skriver at det blant årets russ er blitt delt flere sexvideoer gjennom tjenester som Facebook og Snapchat, men at få anmelder disse.

Ønsker at flere anmelder
Derfor starter politiet en egen chattetjeneste der ungdom kan ta kontakt for å rapportere spredning av slikt innhold.

– Mange føler skam, og er redd for at filmer og bilder skal bli spredt videre. Det gjør at de får problemer med å anmelde. Vi ønsker flere anmeldelser, for det er store mørketall, sier Anne Katrin Storsveen, politioverbetjent i Seksjon for digitalt politiarbeid ved Oslo politidistrikt, til kanalen.

Hun jobber daglig med ungdom og sosiale medier.

Samarbeider med “Helsesista”
Politiet ønsker at flere skal tørre å anmelde spredning av slike videoer. Tjenesten blir tilgjengelig gjennom Facebook Messenger, og politiet håper å ha den klar før jul, skriver nettstedet.

– Vi ønsker en tilstedeværelse på nett slik at ungdommene som egentlig ønsker å ta kontakt med politiet, men som kanskje ikke tør, skal kunne gjøre det, sier Storsveen overfor NRK og legger til at de allerede ser effekten av å chatte med ungdom.

Politiet samarbeider tett med Tale Maria Krohn Engvik, kanskje mest kjent som «Helsesista» på Snapchat. Samarbeidet innebærer at politioverbetjenten kan bli koblet inn når Engvik mottar alvorlige henvendelser.