Opel kan ikke garantere når nye kunder får Ampera-E.
Opel kan ikke garantere når nye kunder får Ampera-E.

Annonse


Opel har stanset salget av Ampera-E

Dinside skriver at norske Opel-forhandlere har stanset salget av elbilen Ampera-E.

Ikke enig i formuleringen
Overfor nettstedet sier PR-sjef i Opel Norge, Stein Pettersen, seg ikke enig i at det er en salgsstopp.

– Det er bare tull. Vi prøver å være ryddig med kundene våre. Vi har bare bedt forhandlerne våre om å sette kundene på venteliste – istedenfor å skrive nye kontrakter – inntil vi får kontroll på bilene som allerede har kontrakter, forklarer han til Dinside.

Han legger til:

Annonse


– Dette er ikke dramatisk for oss eller forhandlerne. Hovedgrunnen er å levere til de som har skrevet kontrakt, og nye kunder etter det. Ingenting tilsier at det endrer seg.

Opels PR-sjef forklarer at bilprodusenten nå har gått over til reservasjonsliste.

Høy etterspørsel
Med en forholdsvis lav innstegspris og imponerende rekkevidde, samt at ventetiden på Tesla Model 3 tilsynelatende blir lang, er Ampera-E blitt en ganske populær elbil for norske kunder. Problemet er at også Opel sliter med produksjonen og at det så langt kun er blitt levert 1000 modeller til norske kunder.

Kunder som nylig har bestilt en Ampera-E får den trolig ikke før 2019.

– Det er ikke veldig mange biler med denne rekkevidden som er leveringsdyktige nå. Det er vanskelig for å garantere levering om ett år, to år. Mye forandrer seg på disse årene, forteller Pettersen til Dinside og legger til at det er blitt dumt å gi garantier til kunder om når de kan forvente å motta bilen.

Venter du på Opel Ampera-E?

 

Kilde:
Dinside

Annonse