Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Pixel 2 XL sitt kamera er fabelaktig. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Se bildene “Pixel 2 XL” tar av Los Angeles i duell mot “iPhone 8 Plus” og “Note 8”

Test: Og sjekk ut hvordan kameraene takler 4K – Slik ser “iPhone 8 Plus” med 4K @ 60 FPS ut.

Vi tok med rykende ferske Pixel 2 XL, iPhone 8 Plus og Note 8 til “Griffith Observatory” i Los Angeles rett før solnedgang, og senere til Burbank for å finne ut hvilke av de tre toppmodellene som tar best bilder.

I tillegg gjorde vi fire 4K-videoopptak (3 x 30 FPS – 1 x 60 FPS).

iPhone 8 Plus er den eneste med støtte for 4K @ 60 FPS da begge de to Android-modellene har Snapdragon 835-brikkesett som stopper på 30 bilder i sekundet.

Hvilken mener du er best?
Slik det er nå, at toppmodellene alle er veldig gode, uansett om man går for iPhone eller Android. Hver produsent har litt forskjellig fokus hva angår design og programvare, men de har alle sammen svært god ytelse og svært gode kameraer, i hvert fall på dagtid.

Tre dyre toppmodeller side ved side. Hvilken synes du tar best bilder?
Tre dyre toppmodeller side ved side. Hvilken synes du tar best bilder? (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

iPhone-nattbildene ser unaturlige ut
Når mørket faller på, vil man se større forskjeller hos produsentene, og det er akkurat dette Googles Pixel-mobiler har fått ekstra godt til. Så er også tilfellet denne gang.

Vi synes iPhone 8 Plus en rekke ganger i denne testen gjør det dårligere enn både Note og Pixel når mørket faller på. Den tar inn for mye lys uten at det gir bedre bilder. Andre ganger er Note og iPhone bedre enn Pixel, da Pixel til tider farger himmelen feil, men veldig ofte har et større detaljnivå grunnet den smarte måten Pixel-modellene kombinerer piksler på (derav navnet).

Her er alle bildene slik at du kan gjøre opp din egen mening. HDR er automatisk på på samtlige modeller, fokus er gjort mot samme punkt på bildet og blitz-en er også avslått på alle de tre. Der bildene er zoomet er maks zoom brukt.

Video

iPhone 8 Plus 4K @ 60 FPS:

iPhone 8 Plus 4K @ 30 FPS:

Note 8 4K @ 30 FPS:

Pixel 2 XL 4K @ 30 FPS (merk at lyden er i mono og av dårlig kvalitet):

Dag

Natt

Stikkord: android, Eksklusivt, galaxy, iphone, kamera, Mobil, pixel, samsung, Tester