Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Brikkesettet Exynos 9-serien sitter i Galaxy S8 og er bygget på en 10-nanometerprosess. Neste år kommer 8-nanometerbrikkene. (Ill.: Samsung)

Samsung stikker fra Intel – ferdigstiller 8-nanometersteknikk

Brikkene er klare til produksjon.

Nå melder Samsung at de brikker med 8-nanometersteknikk er klar for produksjon.

Ferdigstilt og klar for produksjon
Selskapets 8-nanometerteknikk (8LPP) er ferdigstilt og klar for produksjon, noe som faktisk skjer tre måneder før skjema. Samsung sier at denne er bygget på samme prosess som 10 nanometer (10LPP) og det betyr at selskapet er i stand til å øke takten.

Ifølge selskapet vil de nye prosessorene være ideelle for mobil, graving av digital valuta og til nettverk- og serverapplikasjoner.

7-nanometer i 2018
Qualcomm samarbeidet med Samsung på denne teknologien. Det har tidligere har versert rykter om at Qualcomm vil flytte produksjonen av 7-nanometer til TSMC som ifølge rapportene ligger foran Samsung på dette området.

I forbindelse med avdukingen av 8-nanometerteknikken sier Samsung til nettstedet ZDNet at Qualcomm vil bruke deres..

Samsung har troen på at de vil starte produksjonen av 7-nanometer i 2018.

Intel henger etter
Som Engadget påpeker, gjør dette at Intel er noen ytterligere steg bak Samsung. Selv om selskapene ikke er direkte konkurrenter, har Intel til gode å lansere brikker med 10-nanometer.

Intel planlegger å gjøre det i enten 2018 og 2019, og da vil brikkene ligge «en generasjon» for Samsung (ekstern lenke), ifølge selskapet selv.

 

Kilder:
ZDNet,
Engadget

Stikkord: intel, samsung