Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Gartner forventer at iPhone X blir en solid pådriver i 2018. (Ill.: Apple)

– iPhone X vil drive smarttelefonsalget i 2018

Samtidig spår Gartner opptur for PC-en.

Ifølge prognosene til analyseselskapet Gartner vil det selges færre smarttelefoner i år sammenlignet med 2016, men for neste år peker pilen opp.

Nedgang i år, vekst i 2018
Gartner anslår at det vil selges 1,88 milliarder smarttelefoner det inneværende året og 1,92 milliarder i 2018. Smarttelefoner vil stå for 86 prosent av det totale mobilsalget, opp seks prosent fra 2017. Analyseselskapet mener at iPhone X blir den store bidragsyter til den estimerte veksten.

«Vi forventer at Apple iPhone X, tross høy pris, blir salgsdriveren i Nord-Amerika, Kina og Vest-Europa», skriver Gartner i en pressemelding. Roberta Cozza, forskningssjef i selskapet, sier at de forventer sterk etterspørsel etter smarttelefonen inn i 2018.

Selskapet peker på mangel på komponenter, som Apple trolig sliter med, som en av årsakene til at produsentene ikke klarer å nå den høye etterspørselen i det inneværende kvartalet.

Spår PC-opptur
En interessant detalj fra prognosene til Gartner, er at analyseselskapet forventer vekst i PC-markedet i 2018. PC-markedet har, som kjent, hatt en nedadgående kurve de seneste årene. Gartner peker spesielt på Kina og Russland som to faktorer til at det kan bli et høyere PC-salg neste år.

Russland fordi bedriftene i år har brukt mer penger på PC-er enn tidligere og Gartner forventer at trenden vil fortsette neste år, og Kina fordi myndighetene sammen med Microsoft er i ferd med å ferdigstille en «godkjent» utgave av Windows 10.

Gartners prognoser for PC- og mobilmarkedet den kommende tiden.
Gartners prognoser for PC- og mobilmarkedet den kommende tiden. (Ill.: Gartner)

 

Kilde:
Pressemelding

Stikkord: iphone, Mobil