Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Gårsdagens oppdatering medfører problemer for mange. (Ill.: Martin K. Størbu/ITavisen)

Gårsdagens Windows 10-oppdatering ga mange «Enterprise»-brukere blåskjerm

Vent med å oppgradere.

Gårsdagens oppdateringKB4041676, til Creators Update-installasjoner, altså Windows 10-versjon 15063.674 kan medføre den notoriske blåskjermen.

Oppdatert, 23:34:

Det viser seg at feilen gjelder WSUS-kunder, altså maskiner som får levert oppdateringer via en lokal-server. Dette er trolig hva som har skjedd, selv om Microsoft offisielt ikke har uttalt seg enda.

Følg denne guiden for å rette problemet.

Veldig kjip feil
Ikke bare det, men folk har problemer med å installere oppdateringen som kan medføre at disken går i 100 prosent under installasjonen som med andre ord kan ta en time. Andre melder at installasjonen stopper på 22 eller 23 prosent.

Vi oppdaterte i går, og merket oss at det tok merkverdig lang tid å oppdatere, men har heldigvis ikke sett noen blåskjerm eller opplevd andre problemer.

Har du USB C i maskinen?
En grunn kan være at vi ikke har USB C (USB Type-C Connector System Software Interface (UCSI).

Følgende er en kjent feil rapportert av Microsoft selv:

«Maskiner med støtten kan oppleve blåskjerm eller at maskinen stopper å svare med en svar skjerm når maskinen skrur seg av», men dette forklarer ikke samtlige problemer folk har og det er merkverdig å dytte ut en offisiell oppdatering med en så stor feil. Uansett anbefales det å deaktivere UCSI i maskinens BIOS. Microsoft undersøker problemet.

Husk at du kan utføre en systemgjenoppretting til før du installerte KB4041676. Har ikke Windows 10 presset oppdateringen inn i løpet av natta, anbefales det at man venter med installasjon.

 

Kilde:
Neowin

Stikkord: windows10