iPhone 8 holder lengst, men lader tregest.
iPhone 8 holder lengst, men lader tregest.

Annonse


iPhone 8 Plus knuser 2017-konkurrentene i batteritest

Nettstedet PhoneArena har en egenutviklet metode for testing av batteritiden til smarttelefoner og nå har de tatt med iPhone 8 og 8 Plus med i sammenligningen.

Best på batteritid
Sistnevnte går faktisk rett til topps på listen der den sammenlignes med noen av årets toppmodeller. I testen, som tar enhetene gjennom ulike bruksmønstre, ender den opp på 10 timer og 35 minutter.

iPhone 8 ender for ordens skyld på 8 timer og 37 minutter. 15 minutter mer enn Samsung Galaxy S8.

Avhengig av bruken, mener PhoneArena at man skal klare mellom en og en halv til to dager på én lading.

Annonse


iPhone 8 Plus drives av brikkesettet A11 Bionic som er mer strømgjerrig enn tidligere utgaver og er bygge på en 10nm-prosess. Mobilen drar også fordel av at den har mindre minne og lavere skjermoppløsning enn konkurrentene.

Dårligst på opplading
Når det gjelder opplading går det mye tregere med Apples ferskeste. HTC U11 har et batteri på 3000 mAh mot 8 Plus-batteriet på 2691 mAh. På tross av dette tar det 98 minutter å fullade U11 mot 178 minutter for 8 Plus.

Forklaringen er enkel: hurtiglading. iPhone 8 Plus har riktig nok støtte for dette, men adapteren som kreves for hurtiglading følger ikke med i esken. Dermed må du kjøpe en kraftigere lader hvis du ønsker hurtigere lading.

Har du iPhone 8 eller 8 Plus? Hva syns du om batteritiden?

 

Kilde:
PhoneArena

Annonse