10.13 har støtte for Metal 2 grafikkplattformen og VR, men det hjelper fint lite når mange toppspill ikke fungerer med High Sierra.
10.13 har støtte for Metal 2 grafikkplattformen og VR, men det hjelper fint lite når mange toppspill ikke fungerer med High Sierra.

Annonse


Ikke installer nye macOS om du spiller eller designer på Mac-en din!

Apples nye filsystem APFS, skaper problemer for spillere som har installert macOS 10.13, High Sierra.

Oppdatert, 22:07:

Også Adobe-programmene Illustrator og InDesign har problemer med macOS 10.13 High Sierra.

Adobe jobber med en løsning. Det er en GPU-fiks for Illustrator, men filsystem-problemene er ikke løst enda. Man skulle trodd Apple og Adobe testet før lanseringen.

Annonse
Spillere og 10.13 er ikke en god kombinasjon enda
Det nye filsystemet er standard for nesten alle moderne Mac-er, bortsett fra de med Fusion Drive (det kommer støtte senere, lover Apple).

Men filsystemet er så nytt og så annerledes enn HFS+, at spillmotorer får problemer – ikke nok med det, men Steam har problemer med å starte for en rekke brukere med 10.13 installert. Starter ikke Steam, har mange spillere et stort problem.

Det er også problemer for utviklere som jobber på Unity-plattformen, og spill som Cities: Skylines og Civilization V starter ofte ikke med 10.13 innabords.

Må slette alt for å konvertere
En Unity-utvikler fraråder faktisk nå spillere om å installere 10.13, men for mange som ikke så disse problemene komme, er det allerede for sent – macOS High Sierra ble nemlig lansert mandag denne uken i endelig versjon.

Som Apple forklarer: Du kan konvertere tilbake til det gamle HFS+-filsystemet ved å bruke Disk Utiltly, men da må du først slette alle data – ingenting spares for deg.

 

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse