Salget av Essential Phone har ikke akkurat skutt i været.
Salget av Essential Phone har ikke akkurat skutt i været.

Annonse


Essential Phone flopper: – Har kun solgt 5000 eksemplarer gjennom Sprint

Android-skaperens første smarttelefon etter han forlot Google ser ikke ut til å bli en umiddelbar suksess. Ifølge analyseselskapet Baystreet har det blitt solgt 5000 Essential Phone.

Tallet gjelder enheter med Sprint-abonnement og ikke ulåste enheter.

En skikkelig Android-telefon
Andy Rubin er mannen som av mange omtales som hjernen bak operativsystemet Android. I 2014 forlot han Google og startet opp sitt eget selskap.

Etter en rekke småhint og utsettelser ble Essential Phone lansert i sommer, men tross positive tilbakemeldinger ser det ikke ut til at kundene flokker seg til den nye smarttelefonen.

Annonse


Sprint-salg
En ting som kan være årsaken til at salget ikke går så godt, er at Essential har en avtale med operatøren Sprint som innebærer at man i fysisk butikk kun får kjøpt Essential Phone med Sprint-abonnement. Det gjelder for øvrig ikke på nett der man får kjøpt smarttelefonen ulåst.

Til sammenligning solgte Apple rundt 450 000 iPhoner hver eneste dag i det foregående kvartalet. Raskt regnet betyr det at selskapet solge 5000 iPhoner hvert 20. minutt. Denne sammenligning er kanskje litt urettferdig med tanke på Apples størrelse og hvor etablert iPhone er blitt med årene.

 

Kilde:
Android Authority

Annonse


Annonse


Annonse