Annonse


Dette er Intel-brikken som etterligner menneskehjernen

Intel jobber med en ny type brikke som fungerer slik som hjernen til mennesker.

Etterligner menneskehjernen
Prosessorkjempen har begynt å eksperimentere med såkalt nevromorfiske brikker som har likheter med hvordan menneskehjernen fungerer. Brikken, kalt Intel Loihi test chip, har 128 kjerner og hver av dem har 1024 kunstige nevroner som betyr at den totalt har over 130 000 nevroner og 130 millioner synaptiske tilkoblinger.

For øyeblikket er testbrikken mer på nivå med hjernen til en hummer, skriver Forbes, ettersom menneskehjernen består av over 80 milliarder nevroner. Intel har dermed en lang vei å gå før Loihi er på nivå med hjernen til mennesket.

På hummernivå
Intel uttaler at brikken er i stand til å tilpasse seg og lærer underveis. Mens maskinlæring er avhengig av dyp læring, er ikke dette nødvendig for Loihi som ikke trenger intensiv trening, men er selvlærende ifølge prosessorprodusenten.

Annonse
Selskapet ser for seg at brikken i fremtiden kan brukes i enheter som lærer ting i sanntid, for eksempel autonome kjøretøy som tilpasser seg miljøet rundt, men også kameraet som ser etter en savnet person eller trafikklys som tilpasser seg trafikken.

 

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse