Lavigne misbrukes fremdeles av nettkriminelle.
Lavigne misbrukes fremdeles av nettkriminelle.

Annonse


Dette er den farligste dama å søke etter

I januar 2003 skrev tidligere ITavisen-redaktør Tore Neset en sak om en Avril Lavigne-orm som herjet nettet den gang.

Fremdeles farlig etter alle disse årene
“Ormen, som også går under navnet Naith, heter blant virusekspertene [email protected]. Som de fleste andre ormer kommer som vedlegg i e-post. Åpner du programfilen i vedlegget, installeres et program,” meldte vi for 14 år siden – hva er nytt siden den gang?

Ikke så mye i forhold til virus og trojanere: det er stadig slik skadevare fremdeles spres i tillegg til nettsøk, og som for over 10 år siden er fortsatt Avril Lavigne en person som misbrukes av nett-kriminelle i stort omfang.

Den store, farlige kjendis-listen
Sikkerhetsselskap McAfee, som med produktnavnet har gjort tidligere president-kanditat, grunderen John McAfee til litt av en kjendis selv (vi snakket med ham per telefon i fjor), har satt sammen en topp-ti liste med kjendisene det er mest farlig å søke etter.

Annonse
Listen er komponert etter å ha brukt “McAfee WebAdvisor” for å finne ut hvor mange farlige nettsider som dukker opp når man søker etter kjendisene på Google, Bing og Yahoo.

I tillegg til navnet ble en tekststreng som ofte trigger farlige nettsider, lagt til, i dette tilfellet “Avril Lavigne + free mp3“. Alle har sikk

Her er listen:

Det kan være farlig å søke etter kjendiser som Avil Lavigne som i tillegg har en konspirasjonsteori hengende over seg.
Det kan være farlig å søke etter kjendiser som Avil Lavigne som i tillegg har en konspirasjonsteori hengende over seg. (Ill.: McAfee)

 

 

Kilde:
McAfee

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse