Apple Watch 3 har ikke støtte for mobilstreifing.
Apple Watch 3 har ikke støtte for mobilstreifing.

Annonse


Du kan ikke «roame» med Apple Watch 3

Denne sommeren ble «fri roaming» lansert noe som betyr at du kan benytte mobilabonnementet ditt i Europa uten ekstra kostnader.

Støttes ikke
Tirsdag denne uken annonserte Apple nye Watch 3 med støtte for eSIM-kort og muligheten til å ringe og motta samtaler direkte på klokken. Det vil kun fungere hos operatøren din.

Reddit-brukeren learnjava tok kontakt med Apple Support for å få en klarhet i restriksjonene. En medarbeider gav følgende tilbakemelding:

  • Apple Watch 3 har ikke støtte for roaming. For europeere betyr det at det kun fungerer i ditt land selv etter loven om fri roaming i Europa.
  • Det er ikke mulig å bruke en europeisk klokke med for eksempel amerikansk operatør. Maskinvaren støtter kanskje de samme båndene, men personen learnjava var i kontakt med forteller at det ikke er kjent når man kan eller om man i det hele tatt kan bytte land.

Konkurrenten har
Dette er trolig en nedtur for europeiske brukere som kanskje hadde håpet å kunne bruke Apple Watch 3-funksjonene på ferie i et annet land. Norge er et av landene som ikke får Watch 3 med eSIm enn så lenge.

Annonse
Til forskjell fra Apples ferske smartklokke, støtter Samsung Gear S3 Frontier roaming slik at klokken kan brukes som normalt i et annet land.

Hva syns du om at Apple Watch 3 enn så lenge ikke har støtte for roaming?

 

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse