PewDiePie under direktestrømmen.
PewDiePie under direktestrømmen.

Annonse


Reagerer på PewDiePie: – Han er verre enn en skaprasist

Felix Kjellberg, kanskje mest kjent som YouTube-personligheten «PewDiePie», får gjennomgå etter å ha brukt «N-ordet» i en video der han spilte Player Unknown’s Battlegrounds direkte på YouTube.

I hardt vær
«For en jævla nigger», sa svensken, som var raskt ute med å beklage, under en hendelse i spillet. «PewDiePie» har flere titalls millioner abonnenter og det var mange som fulgte den direktesendte spillingen. Flere har lagret hendelsen og delt videoen i sosiale medier.

https://twitter.com/ThePopHub/status/906957197799763969

I kjølvannet av hendelsen langer Sean Vanaman i spillstudioet Campo Santo, som står bak indiesuksessen Firewatch, ut mot Kjellberg og omtaler han som «verre enn en skaprasist». Samtidig melder Vanaman at de søker DMCA om å fjerne all Firewatch-innhold svensken har lagt ut på YouTube-kanalen sin.

Annonse
«Jeg er lei av at denne ungen får flere og flere sjanser til å tjene penger på ting vi lager. Han er verre enn en skaprasist», skriver utvikleren på Twitter.

https://twitter.com/vanaman/status/906984318685155328

I skrivende stund er svenskens Firewatch-gjennomspilling, som har over 5,7 millioner visninger, borte fra YouTube.

Omstridt
Også tidligere i år var det «rasismekontroverser» rundt Kjellberg. Da kuttet YouTube og Disney samarbeidet etter at han hadde betalt to personer penger for å vise frem og ta bilde av en plakat med teksten «død over alle jøder».

«Jeg tror det er viktig å si noe, og jeg ønsker å gjøre en ting helt klart: Jeg støtter på ingen ingen måte noen former for hatefulle holdninger», uttalte «PewDiePie» den gang.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse