Her er LG V30.
Her er LG V30.

Annonse


Sniktitt: Mobilen som lover superlyd og har HDR OLED

Berlin, Tyskland (ITavisen:) Etter en god runde med rykter og spekulasjoner var det ikke akkurat en stor overraskelse da LG V30 ble avduket under IFA-messen i går.

LG V30
Selskapet selv hadde avslørt flere detaljer på forhånd, og annonseringen i går var mer eller mindre som ventet. Og fra hva vi kan se, lover det meget bra.

LG følger store deler av bransjen og går for et rammeløst design i V30. Som du sikkert har fått med deg, er vi i redaksjonen svært begeistret for dette designet, og V30 er intet unntak.

Designmessig drar den likheter med andre LG-telefoner med for eksempel sine avrundede hjørner. Hvis du er iPhone-bruker vil du sikkert påstå at den likner iPhone 6–7, en sammenligning vi forstår godt. V30 er en telefon som på ingen måte skiller seg ut blant andre mobiler. Det er det faktisk få som gjør i markedet.

Annonse
Skjermen er helt i toppklassen.
Skjermen er helt i toppklassen. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Spennende kamera
I tillegg til hjørnene er også baksiden en smule buet noe som gjør at den ligger godt i hånden. Og på tross av den er utformet i glass – som skal være ganske standhaftig med Corning Gorilla Glass 5 – føles ikke mobilen for glatt noe flere andre glasstelefoner gjør.

Baksiden prydes ellers av et tokameraoppsett og en fingersensor. De smale rammene gjør at det ikke er plass til en fingersensor på forsiden og en skjermintegrert sensor får vi trolig ikke se før tidligst neste år. En bakplassert fingersensor er snakk om smak og behag, men jeg har ingen problemer med det.

Tokameraoppsettet består av én sensor på 16 megapiksler mens den andre er en 13 megapiksler vidvinkel med 120-graders vidvinkel. Perfekt til landskapsbilder og i andre settinger man trenger vidvinkel.

Kameraet på forsiden er på fem megapiksler med en 90-graders vidvinkel slik at du får plass til flere venner i selvfotoer.

V30 er utformet i glass. Corning Gorilla Glass 5 skal sørge for at den tåler en trøkk.
V30 er utformet i glass. Corning Gorilla Glass 5 skal sørge for at den tåler en trøkk. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Bildekvalitet er det for tidlig å si noe på ettersom vi kun så bildene på telefonen og ikke blåst opp på en PC-skjerm, men autofokusen var i hvert fall rask noe som er essensielt på smarttelefoner der man ofte tar bilder i travle situasjoner og med objekter som ikke nødvendigvis står stille. Fargene virket også naturtro og kraftige, men som nevnt over er vi nødt til å teste det nærmere for å avsi en dom.

Hvis du har en V20 og planlegger å oppgradere til V30 er det godt å vite at manuelle innstillinger i kameraappen – både stillbilde og video – er plass.

En annen ting vi ikke dessverre ikke fikk testet var hvor godt Quad DAC-en, som LG mener skal levere uovertruffen lyd, leverer. Av det vi har hørt fra andre som har fått testet lyden nærmere, har audiofile mye godt i vente.

Enestående skjerm
Som tidligere leverer også LG på skjermfronten. Den sekstommers OLED-skjermen har en oppløsning på 2880 x 1440 piksler og med støtte for HDR. Den noe uvanlige oppløsningen skyldes skjermformatet på 18:9 som trolig blir mer og mer vanlig fremover når flere produsenter går for et rammeløst skjermdesign.

Kombiner god oppløsning med OLED og HDR og man har en skjerm som leverer et bilde i toppklassen. Fargene er kraftige og føles naturlige.

Dette liker vi ganske godt, LG.

En liten nedtur er at V30 lanseres med Android 7.1.2 om bord. Spesielt fordi V20 i fjor var en av de første med nyeste Android. Vi vet heller ikke noe om når «Oreo» er på plass.

LG V30 virker på mange måter som en skikkelig god smarttelefon med en fantastisk skjerm, god byggekvalitet og et lovende kamera. Dessverre for LG tror jeg det skal bli vanskelig for selskapet å få folk til å velge V30 fremfor for eksempel Galaxy S8, iPhone 8 eller en av toppmodellene til Huawei. personer som setter pris på bedre lydkvalitet og stiller forberedt med en egen musikksamling fremfor musikkstrømming, vil trolig la seg friste av V30.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse