Blir iPhone 9 seende ut omtrent som en Mi Mix? Selskapet kommer med oppfølgeren Mix 2 i år.
Blir iPhone 9 seende ut omtrent som en Mi Mix? Selskapet kommer med oppfølgeren Mix 2 i år.

Annonse


Hevder iPhone 9 får 6,46″-panel – Apple Pencil kommer trolig til iPhone

Industrikilder i Asia hevder å vite at Apple planlegger en stor iPhone 9 neste år på størrelse med Xiaomi Mi Mix.

Allerede i år kommer oppfølgeren til Mi Mix.

Tar etter Mi Mix og trolig Note
Xiaomi Mi Mix har en skjerm på 6,4″. Det er denne formfaktoren nå Apple pønsker på, skal vi tro industriledd i Asia som produserer komponenter for selskap som Apple.

Dette er selvsagt ingen garanti for at slikt skjer, for Apple endrer planene sine hele tiden og prøver jo en haug med prototyper, men det er nok på planen å lansere en iPhone med større skjerm enn åttern som bare blir litt større enn 7 Plus med sine 5,5 tommer.

Annonse


Men at de kommer til å øke skjermstørrelsen, og det om ikke så lenge, styrkes av nok et rykte om at Apple pønsker på å lage en Apple Pencil for nettopp en kommende mobil. Dette har blitt patentert allerede.

Enda større modell neste år
Det skal være snakk om to modeller neste år: en på 5,85″ som skal være den samme panel-størrelsen som iPhone 8, og en annen OLED-modell på hele 6,46″.

Apple skal, ifølge den koreanske nettavisen, ha startet å teste OLED-paneler i samarbeide med Samsung, og det tidligere enn planlagt.

Arbeidet med iPhone 8 startet i april i år, hevdes det fra samme avis, noe som også skal ha vært tidligere enn planlagt. En 5,28″ skal ha blitt skrapet av Apple grunnet etterspørselen for større mobiler.

Har trolig testet dette lenge
Vi vet at Apple patenterer det meste, selv ting som aldri blir å finne i endelige produkter, men det er jo spennende å høre Pencil til iPhone-patentet (som er mindre enn den til iPad) samtidig som selskapet ser ut til å planlegge en mobil på godt over 6 tommer, en trend erkerival Samsung har hatt stor suksess med Note-serien der Samsungs egen pen er et viktig verktøy.

Pencil til iPhone-patentet avslører hvordan iOS i fremtidige versjoner kan si ifra om brukeren trykker pennen for hardt på skjermen, eller når man må bytte endestykket grunnet slitasje. Veldig detaljerte funksjoner, altså.

Den mulige strategien styrkes av at Apple ser ut til å ha mistet interessen i sitt minste nettbrett, iPad Mini, og at kundene heller vil ha alt-i-ett-enheter i stedet for å ha med både mobil og nettbrett. Det kan vi i grunn like.

 

Kilder:
Patently Apple
The Investor

Annonse