Philips ønsker å selge Ambilight til kinosalene, ikke for å bedre opplevelsen for publikum, men for å ødelegge for piratene.
Philips ønsker å selge Ambilight til kinosalene, ikke for å bedre opplevelsen for publikum, men for å ødelegge for piratene.

Annonse


Philips vil stoppe piratene med lys

Philips er kjent for sin Ambilight-lysteknologi som lyser opp veggen bak TV-en i forhold til hva som rører seg på skjermen.

Nå ønsker de å tjene penger på antipirat-lys i kinosaler med noe av den samme teknologien som de bruker i TV-ene sine.

Kan gjøre tidlige lekkasjer vanskelig
For er det noe bransjen hater så er det at filmer lekker veldig tidlig fordi noen sitter og tar opp filmen under premieren. I mange år har bransjen prøvd å stoppe slikt, men har aldri helt lykkes, selv med varsel om bøter og det som verre er.

Nå har Philips registrert et patent som lyser opp publikum på siden i kinosalen på en måte som vil gjøre et potensiell videoopptak av lerretet så dårlig at piratene ikke gidder.

Annonse


Slik forklares patentet
“Når lysfrekvensen er korrekt vil ikke et kamera kunne filme innholdet riktig fordi lyskilden (Red. anm.: Philips lysteknologi) ikke er synkronisert med kameraet, noe som resulteterer i striper i opptaket.”

Teknologien fungerer sikkert, men det spørs om det ikke lett kan unngås ved at piratene besøker kinosaler i fremtiden uten teknologien – det er jo ingen garanti for at alle kinoer tar i bruk Philips sin lys-teknologi.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse