Google kritiseres for å ha stanset tilgangen til The Daily Stormer.
Google kritiseres for å ha stanset tilgangen til The Daily Stormer.

Annonse


Organisasjon slakter tek-selskapenes blokkering av «hatgrupper»

I kjølvannet av de opphetede demonstrasjonene i Charlottesville i delstaten Virginia forrige uke der høyreekstreme protesterte mot fjerningen av statuen av General Robert E. Lee fra en park, har Google, GoDaddy og Cloudflare med flere blokkert servere og tjenester tilhørende «hatgrupper».

Kritiserer selskapene
Rettighetsorganisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF) går nå ut og kritiserer teknologiselskapenes handlinger og omtaler dem som «farlige» og at de truer ytringsfriheten på nett.

«Vi mener sterkt at det GoDaddy, Google og Cloudflare gjorde var farlig», skriver Cindy Cohn, direktør i EFF i et blogginnlegg.

Mer om ytringsfrihet: Spotify kaster ut «hatmusikk» fra tjenesten » ITavisen.

Annonse
Ønsker å beskytte ytringsfriheten
I innlegget tar EFF opp problemene i Silicon Valley selskaper forsøker å ta avstand fra ekstremister, men at å velge hva som er akseptabelt på deres plattformer kan være problematisk.

«Å beskytte ytringsfrihet er ikke noe vi gjør fordi vi  samtykker med all ytring som blir beskyttet. Vi gjør det fordi vi makten over å bestemme hvem som kan snakke og hvem som ikke kan snakke, er for farlig til å tilhøre et selskap eller myndighetene», skriver EFF.

De tre selskapene valgte å stanse tjenestene til nettstedet The Daily Stormer etter demonstrasjonene.

Les også: «Hatgrupper» mister støtten for Apple Pay » ITavisen.

 

Kilde:
Electronic Frontier Foundation

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse