Apple blokkerer Pay-støtten.
Apple blokkerer Pay-støtten.

Annonse


«Hatgrupper» mister støtten for Apple Pay

Nettstedet BuzzFeed melder at Apple har fjernet støtte for betalingstjenesten Apple Pay på nettsider som omtales som «hatgrupper».

Blokkerer Pay
Ifølge rapportene gjelder dette nettbutikker som selger gensere med nazi-logoer, t-skjorter med teksten «White Pride» og klistremerker med bilder av en bil som kjører inn i en gruppe med demonstranter.

Én person ble drept og flere titalls ble skadet da en bil kjørte inn i en folkemengde under demonstrasjonene i Charlottesville i USA forrige uke.

Overfor BuzzFeed sier Brien James, eieren av AmericanVikings.com, en av sidene som mistet Pay-støtten, at han ikke var klar over at nettbutikken hadde Pay-støtte.

Annonse
– Jeg vet ikke lovligheten rundt ytringsfrihet på en nettside man eier eller hvis man eier et driftsselskap, men hvis du eier en bedrift bestemmer du selv hvem du vil arbeide med. Hvis de ikke liker meg, bør de ikke jobbe med meg, sier han til nettstedet.

Nettbutikkene som ble sperret solgte t-skjorter med slike trykk.
Nettbutikkene som ble sperret solgte t-skjorter med slike trykk.

Viser til retningslinjene
Apple har så langt ikke kommet med en offentlig forklaring på hvorfor nettstedene har fått inndratt Pay-støtten, men viser i stedet til retningslinjene der det står at betalingstjenesten ikke kan brukes på sider som «fremmer hat, vold eller intoleranse basert på rase, alder, kjønn, kjønnsidentitet, etnisitet, religion eller seksuell legning».

Tim Cook har tidligere rettet kraftig kritikk mot demonstrantene i Charlottesville og oppfordret amerikanere til å stå opp mot raserelatert vold og terror.

Også PayPal har inndratt støtten på liknende sider, og selskapet sier at de kommer til å fortsette å blokkere «sider som tar imot betalinger eller mottar støtte for å fremme hat, vold og intoleranse».

 

Kilde:
BuzzFeed

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse