Stille før stormen: Sarahah er laget for å gi anonyme personer konstruktiv kritikk.
Stille før stormen: Sarahah er laget for å gi anonyme personer konstruktiv kritikk.

Annonse


Hva skjer om redaktøren gir alle ITavisen-lesere mulighet til å sende ham anonyme meldinger?

Sarahah lar brukerne sende meldinger på en helt ny måte til fremmede verden over.

Slik startet den
Selskapet bak har samme navn som appen, og startet av ZainAlabdin Tawfiq fra Saudi-Arabia, programmert for å gi medarbeidere mulighet til å sende tilbakemeldinger til sjefene sine, anonymt (send meg en melding: trondb.saraha.com med konstruktiv kritikk – det er også lov å sende noe hyggelig, om man skulle føle for det).

Appen ble lansert etter suksess under en testperiode med venner og familie, 13. juni.

Appen finnes til Android og iOS, og tar nå helt av på App Store – appen var faktisk på førsteplass på listen gratis-apper, og er fremdeles høyt oppe i en rekke land (og er fremdeles nummer 1 i kategorien sosiale apper på App Store i USA).

En av grunnene til at appen har tatt av slik, er at brukerne kan dele profillenkene i Snapchat-bilder, og det er mye av poenget: For å sende en melding trenger man kun lenken til en annen bruker.

Annonse


Kan misbrukes som alt annet
Dette har medført to ting: personer som sender dritt til andre, og mennesker som sender oppløftende meldinger. Nytt i en oppdatering er muligheten til å velge publikum og finne venner som også bruker Sarahah, men det er ikke mulig å svare på meldinger eller vite hvem som sender meldingen.

En utforsk-funksjon er underveis. Det blir spennende å se hvor appen går videre, og om den virkelig kan utfordre de store som Facebook og Snapchat. Skal man si noe om selskap som driver med sosiale nettverkssamfunn, er at det hele tiden er litt dynamikk i markedet.

Annonse