Mobilhastighetene i Norge gjorde et byks i september 2016, da Telenor fjernet maskgrensen på 4G-nettverket sitt.
Mobilhastighetene i Norge gjorde et byks i september 2016, da Telenor fjernet maskgrensen på 4G-nettverket sitt.

Annonse


– Norge har verdens raskeste mobile bredbånd

Ifølge Speedtest sitt Global Index denne måneden, troner Norge på toppen av hastighetslisten for mobilt bredbånd med stor margin.

Gjennomsnitt på 52,59 Mbps
Der står vi med en gjennomsnittshastighet på 52,59 Mbps, som er godt over Nederland på andreplass med sine 46,94 Mbps i gjennomsnittshastighet.

Norge har dermed gått fra en gjennomsnittshastighet på 31,09 Mbps og en 11. plass i august 2016 til førsteplass på bare tolv måneder.

Telenor fjernet maksgrensen
Dette skyldes først og fremst at landets største operatør, Telenor, fjernet hastighetsbegrensningene på 4G-nettverket i september 2016, sier Ookla, som står bak speedtest.net.

Annonse
– Å ha de raskeste mobilhastighetene i verden skaper et fordelaktig klima for nye digitale løsninger på alle samfunnsområder – fra helsevesen til transport til underholdningstjenester, sier Ookla.

– Vi kan knapt vente på å se hvilke innovasjoner som blir utviklet som et resultat av dette.

Ikke like gode på bredbånd
Når det kommer til bredbånd over fastlinje er Norge derimot ikke helt i toppen. Der kommer vi inn på 19. plass med 57.78 Mbps i gjennomsnitt, og må se oss slått av nasjoner Singapore og Sør-Korea med henholdsvis 154,38 Mbps og 125,60 Mbps i gjennomsnitt.

Undersøkelsen er gjort på basis av «milliarder av forbuker-initierte tester tatt over hele verden med Speedtest.»

Kilde
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse