Hackere hevder HBO tilbød dem 250 000 dollar.
Hackere hevder HBO tilbød dem 250 000 dollar.

Annonse


– HBO tilbød hackerne «bug-dusør» på 250 000 dollar

Forrige uke angrep hackere HBOs servere og stjal med seg manuskript, episoder av enkelte serier og informasjon de flere ansatte – deriblant e-postadresser og telefonnumre til Game of Thrones-skuespillere.

En bug-dusør
Etter angrepet la hackerne ut en video der de informerte om at de ønsket flere millioner dollar i løsepenger, noe HBO så langt har nektet å betale.

Både The Hollywood Reporter og Variety melder at TV-kjempen i stedet skal ha tilbud en «dusør for å ha funnet en svakhet i deres systemer» på 250 000 dollar. I underkant av to millioner kroner.

Tilbød hackerne en dusør
Nettstedene har mottatt en e-post fra hackerne som inneholder en transkripsjon av en e-post sendt fra HBO der de tilbyr pengene.

Annonse
«For å vise godvilje fra vår side, er vi villige til å betale en bug-dusør på 250 000 dollar så fort vi kan opprette den nødvendige kontoen og få tak i bitcoin», står det i meldingen som hevdes å være sendt fra en HBO-leder.

Ble sendt kort tid etter angrepet
Ettersom e-posten ble sendt i slutten av juli, før HBO hadde full oversikt over hva som var stjålet, tror nettstedet det kan være snakk om et forsøk fra HBOs side om å drøye saken.

Det sjelden man ser at selskaper kommuniserer direkte med hackere, og det det er usikkert om TV-kjempen i det hele tatt hadde planer om å betale dusøren.

TV-selskapet har så langt ikke ønsket å kommentere den angivelige e-posten, men ifølge Variety har de fått bekreftet på at e-posten er ekte.

 

Kilder:
Variety,
The Hollywood Reporter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse