Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det nye batteriet med supermaterialet MXene bruker "motorveier" til lagringspunktene. (Ill.: Drexel College of Engineering)

Ny batteriteknologi lades på sekunder

Kan komme allerede om tre år.

Om ikke så mange år kan du lade lade batteriet i løpet av bare noen sekunder, i følge ny forskning fra Drexel College of Engineering.

Drastisk reduserte ladetider
De har oppdaget at et nytt nano-materiale, kalt MXene, også fungerer som en superleder. Oppdagelsen kan føre til drastisk reduserte ladetider:

– Denne oppdagelsen baner veien til utraraske lagringsenheter som kan lades og utlades i løpet av sekunder, og som lagrer mye mer energi enn konvensjonelle superkapasitatorer sier Yury Gogotsi, som leder forskertemaet bak oppdagelsen.

Flere interne baner
Det nye batteriet med MXene fungerer ved å åpne mange flere baner til de interne lagringspunktene enn tradisjonelle batterier, som fører til at de kan lades og brukes opp raskere.

– Den ideelle elektrodearkitekturen ville være omtrent å få ionene til å nå lagringspunkene via «motorveier» som går i høy fart over flere filer sier Maria Lukatskaya, som var med i forskerteamet, til Futurism.com.

– Den makroporøse elektrodedesignen vår oppnår dette målet, som gir hurtig lading i løper av et par sekunder eller mindre, sier hun.

Vidundermaterialet MXene, som er beslektet til grafen, kommer imidlertid ikke til å bli integrert i nåværende teknologi før om omtrent tre år.

Kilder
Drexel College of Engineering
Futurism.com

Stikkord: batteri