Det nye batteriet med supermaterialet MXene bruker "motorveier" til lagringspunktene.
Det nye batteriet med supermaterialet MXene bruker "motorveier" til lagringspunktene.

Annonse


Ny batteriteknologi lades på sekunder

Om ikke så mange år kan du lade lade batteriet i løpet av bare noen sekunder, i følge ny forskning fra Drexel College of Engineering.

Drastisk reduserte ladetider
De har oppdaget at et nytt nano-materiale, kalt MXene, også fungerer som en superleder. Oppdagelsen kan føre til drastisk reduserte ladetider:

– Denne oppdagelsen baner veien til utraraske lagringsenheter som kan lades og utlades i løpet av sekunder, og som lagrer mye mer energi enn konvensjonelle superkapasitatorer sier Yury Gogotsi, som leder forskertemaet bak oppdagelsen.

Flere interne baner
Det nye batteriet med MXene fungerer ved å åpne mange flere baner til de interne lagringspunktene enn tradisjonelle batterier, som fører til at de kan lades og brukes opp raskere.

Annonse


– Den ideelle elektrodearkitekturen ville være omtrent å få ionene til å nå lagringspunkene via «motorveier» som går i høy fart over flere filer sier Maria Lukatskaya, som var med i forskerteamet, til Futurism.com.

– Den makroporøse elektrodedesignen vår oppnår dette målet, som gir hurtig lading i løper av et par sekunder eller mindre, sier hun.

Vidundermaterialet MXene, som er beslektet til grafen, kommer imidlertid ikke til å bli integrert i nåværende teknologi før om omtrent tre år.

Kilder
Drexel College of Engineering
Futurism.com

Annonse