Apple er funnet skyldig for å ha krenket et brikkepatent til universitetet Wisconsin.
Apple er funnet skyldig for å ha krenket et brikkepatent til universitetet Wisconsin.

Annonse


Apple må betale fire milliarder kroner til universitet for patentbrudd

Apple har blitt dømt til å betale 507 millioner dollar, drøyt fire milliarder kroner, for å ha krenket et patent som tilhører University of Wisconsin.

Patentbrudd
Patentet i saken omfatter forbedring av effektiviteten til en brikke og tilhører Wisconsin Alumni Research Foundation. Gruppen hevder at Apple-brikkene A7, A8 og A8X som finnes i iPhone 5s, 6, 6 Plus og en rekke iPad-modeller, krenker patentet, skriver Reuters.

Apple har tidligere bedt U.S. Pantent and Trademark Office om å gjennomgå gyldigheten til patentet, men har blitt avvist.

Les også: Apple må ut med milliarder etter patentdom.

Annonse
Anker dommen
Selskapet ble i 2015 funnet skyldig for å ha krenket patentet og ble den gang bedt om å betale 862 millioner dollar, nærmere syv milliarder kroner med dagens kurs, i skadeserstatning. Summen ble senere kuttet til 234 millioner dollar, rundt 1,8 milliarder kroner med dagens kurs, etter en kjennelse som slo fast at Apple ikke krenket patentet med overlegg.

District Judge William Conley økte skadeserstatningen til 507 milliarder dollar fordi Apple fortsatte å krenke patentet frem til det utgikk i desember i fjor.

Selskapet har anket dommen og har så langt ikke ønsket å kommentere saken.

 

Kilde.
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse