Paint-fans sørger over at programmet nå pensjoneres, men du vil fremdeles kunne besøke det på gamlehjemmet.
Paint-fans sørger over at programmet nå pensjoneres, men du vil fremdeles kunne besøke det på gamlehjemmet.

Annonse


Nettet sørger for Paint

Paint, eller mspaint.exe som navnet også er for mange, kan komme til å lukes bort i fremtidige Windows 10-versjoner.

Ikke helt død, men støtten er kuttet
Listen over funksjoner som fjernes og programmer som ikke lenger vil få støtte av Microsoft meldte vi om i går – på listen finner vi blant annet slagerne Paint og litt mindre kjente, men ganske så godt likte, Outlook Express. Et program som nå fremstår svært gammeldags med sine store, gamledagse Office-fliser og designspråk.

Paint er fremdeles å finne i Windows 10, men fra og med høstoppdateringen er programmet “svartelistet” av Microsoft. Enten så forsvinner filene om en stund, eller så opphører bare støtten. Faren er dog for at selve filene forsvinner, men det vil kanskje ta noen år til.

Det er uansett mange som uttrykker sin sorg over på Twitter:

Annonse


https://twitter.com/melaniietweets/status/889515208095518720

Annonse