Hvis du søker etter ekstremistiske budskap på YouTube, blir du fra nå av i stedet vist innhold som kontrer det.
Hvis du søker etter ekstremistiske budskap på YouTube, blir du fra nå av i stedet vist innhold som kontrer det.

Annonse


YouTube skal vise motbudskap til terror-søk

Fra og med torsdag i forrige uke, endret YouTube søk etter ekstremist-relatert materiale til å vise en liste med «kurerte videoer» som «konfronterer ekstremistenes budskap,» i følge bloggen deres.

Forsket frem av Google
Metoden er forsket frem av Googles egne Jigsaw-gruppe, som har studert hvordan ekstremistgrupper bruker teknologi for å spre budskapet sitt og for å rekruttere nye medlemmer.

Deretter har de kommet frem til det de kaller The Redirect Method.

Denne metoden ble testet på arabisk og engelsk i en ISIS-fokusert kampanje mellom august og september 2015, der 320 000 personer så over en halv million minutter av de 116 videoene som var utvalgt til å kontre meldingene fra ISIS.

Annonse
Blir vist helt andre videoer
Nå har metoden blit tatt i aktiv bruk av YouTube, slik at hvis du søker etter «enkelte nøkkelord» blir du vist en liste med helt andre videoer, som er altså er tiltenkt som en motvekt til det ekstremistiske budskapet du søkte etter.

I løpet av de neste ukene er planen å bygge videre på teknikken slik at den fungerer på flere språk, og ved å bruke maskinlæring for å oppdage og sperre flere søkeord.

Skal rulles ut i Europa
YouTube sier også at de ønsker å jobbe med frivillige organisasjoner for å utvikle videoinnhold som er spesialdesignet for å motvirke ekstremist-innholdet det søkes etter.

«Redirect Method» skal også i løpet av de kommende ukene utvides til Europa.

»Dette arbeidet er mulig gjennom partnerskapene våre med frivillige organisasjoner som er eksperter i dette feltet, og vi vil fortsette å støtte forskningen deres med de teknologiske verktøyene våre,» skriver YouTube i bloggen sin.

Les også: – Slik skal vi bekjempe terrorisme på nett

Kilde
YouTube-bloggen
The Redirect Method

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse