Prism lar deg oppleve utvidet virkelighet på iPhone.
Prism lar deg oppleve utvidet virkelighet på iPhone.

Annonse


Nå kan du få AR på iPhone for under tusenlappen

AR eller utvidet virkelighet er noe Apple har stor tro på, noe selskapet demonstrerte under WWDC forrige måned.

Kun for iPhone
Mens den utvidede virkeligheten ikke lanseres ordentlig på iOS før senere i år, finnes det måter å få AR-opplevelse på iPhone allerede nå.

Én av løsningene heter Prism, selskapet Mira, og er et hodesett som kun fungerer med en iPhone. Rettere sagt iPhone 6 eller 7. For å bruke Prism plasserer du iPhonen inn i enheten. I stedet for at man ser direkte på skjermen, vinkles telefonen vekk fra deg. Prism har speil som reflekter det som ses på skjermen og viser innholdet direkte på linsene foran øynene dine.

Vennene dine kan være med på AR-ferden
Mira forteller til Engadget at de planlegger å slippe et utviklersett til brillene slik at utviklere kan lage sine egne opplevelser til Prism. En kjekk ting med AR-settet er en «Spectator Mode» slik at andre med iOS-enheter kan oppleve AR-ferden sammen med deg. Via denne modusen kan vennene dine også ta bilder og videoer av deg.

Annonse
Engadget har testet Prism-brillen og førsteinntrykket er tilsynelatende positivt. Spesielt prisen tatt i betraktning – slike løsninger koster ofte langt over prisen på Prism som starter på 99 dollar, 800 kroner. For øyeblikket er AR-settet kun tilgjengelig i USA og Canada.

 

Kilder:
Engadget,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse