Apper som tukler med funksjonene i andre apper er ikke lov i App Store, sier Apple.
Apper som tukler med funksjonene i andre apper er ikke lov i App Store, sier Apple.

Annonse


Sperrer AdBlock-oppdatering i App Store

Den siste oppdateringen av det populære programmet AdBlock, som blokkerer reklame i Safari og andre apper i iOS, er blokkert av Apple.

Endret retningslinjene
Utvikleren av appen, Tomasz Koperski, som også lager andre reklameblokkerere for iOS, ble fortalt direkte av et medlem av Apples App Review Board at de har endret retningslinjene for programmer som dette:

– Apple har offisielt endret retningslinjene som omhandler VPN/root-sertifikat-baserte reklameblokkerere på App Store og akspeterer ikke oppdateringer av apper som direkte blokkerer innhold i tredjeparts apper, skal han ha sagt, i følge MacRumors.

De eneste reklameblokkerende appene som er tillatt nå, er de som blokkerer reklame i Safari, men ikke i andre apper, sier han i følge nettsiden.

Annonse
Apple: Ikke noe nytt
Apple sier på sin side at dette ikke er noe nytt, i følge 9to5Mac.

– Dette er ikke en ny retningslinje. Vi har aldri tillatt apper på App Store som er laget for å forstyrre ytelsen eller funksjonene i andre apper, sier de i en uttalelse.

– Vi har alltid støttet reklame som en av de mange måtene som utviklere kan tjene penger på appene sine på, legger de til.

Har vært i App Store siden 2014
AdBlock har imidlertid vært tilgjengelig i App Store siden 2014, og var en av de første reklameblokkererne på plattformen som kunne blokkere reklame i alle appene på plattformen.

Den har også vært svært populær, og har blitt lasted ned over en million ganger.

Apple har imidlertid ikke fjernet AdBlock og lignende apper (som det finnes mange av) fra App Store, og har nøyd med seg å bare forby oppdateringer av disse.

Kilder
9to5Mac
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse