Kretskortet il iPhone 8 skal være vanskelig å lage - nå støtter Apple produsentene med avansert utstyr. Her kretskortet i iPhone 7.
Kretskortet il iPhone 8 skal være vanskelig å lage - nå støtter Apple produsentene med avansert utstyr. Her kretskortet i iPhone 7.

Annonse


Derfor kjøper Apple avansert produksjonsutstyr

Apple skal nylig ha gått til innkjøp rådyrt produksjonsutstyr for å lage kretskort til den neste iPhonen.

Eier ingen fabrikker selv
Apple eier som kjent ingen produksjonsmidler selv, og lager ikke disse kretskortene, eller noen andre deler, til iPhonene sine.

Tvert imot setter de denne produksjonen ut til underleverandører, som både lager og setter sammen Apples telefoner.

Produksjonspartner trakk seg
Nå skal imidlertid en av de tre produsentene av et kretskort til den kommende iPhonen ha trukket seg fra kontrakten med Apple.

Annonse
Kretskortet skal være for vanskelig å produsere, Apple stiller for strenge kvalitetskrav og fortjenesten er for lav, sier kilder til Sør-Koreanske The Investor.

Dette skal være grunnen til at Apple gikk til innkjøp av utstyret til en verdi av flere titalls millioner av dollar, for å lette på trykket hos de resterende produsentene.

– For å dekke opp for dette tapet, støtter Apple nå de to andre leverandørene for å få opp produksjonen, sier kilden.

Kretskort til neste iPhone-skjerm
Utstyret som Apple har kjøpt inn skal kunne brukes til å produsere RF-PCB-er, som er kretskort for radiofrekvensprodukter.

RF-PCB-et i den neste iPhonen skal være en oppgradert versjon som er vanskeligere å lage enn tradisjonelle kretskort, og det skal brukes til skjermen i den kommende telefonen – som muligens vil ha Touch ID innebygget under panelet.

Apple forventes å bestille 100 millioner slike kretskort, og skal allerede være på jakt etter en ny leverandør.

Kilde
The Investor
(Bilde: Tech insights)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse