Kaspersky fjernes fra listen over godkjente tilbydere av teknologi til den amerikanske staten.
Kaspersky fjernes fra listen over godkjente tilbydere av teknologi til den amerikanske staten.

Annonse


Kaspersky forbys i USAs statsapparat

Kaspersky Lab har blitt fjernet fra to lister over godkjente tilbydere for det amerikanske statsapparatet, skriver Reuters.

Kaspersky er en svært populær og veldig stor tilbyder av antivirusprogrammer på et globalt nivå, men de har lenge vært plaget av anklager om at de er for nært knyttet til det russiske statsapparatet, ettersom de kommer fra Russland og har hovedkvarter der.

Bekymret for tilknytning til russiske etterretningsorganisasjoner
Denne handlingen kommer etter flere måneder med voksende mistanke blant etteretningsoffiserer og folkevalgte i USA nettop om at Kaspersky kan være for nært knyttet til russiske etteretningsorganisasjoner, skriver nyhetsbyrået.

Dermed ble Kaspersky fjernet fra listen til U.S. General Services Administration (GSA) liste over godkjente tilbydere av informasjonsteknologi, i følge en talskvinne for organisasjonen.

Annonse


Fjerningen kommer etter en «gjennomgang og nøye vurdering,» og talskvinnen legger til at GSAs priotering «er å sikre integriteten og sikkerheten til den amerikanske regjeringens systemer og nettverk.»

– Har ingen bånd til regjeringer
– Kaspersky Lab har ingen bånd til noen regjeringer, og selskapet har ikke hjulpet, og vil ikke hjelpe noen regjeringer i verden med kyberspionasje, sier Kaspersky i en uttalelse.

De hevder at de har blitt “fanget i midten av en geopolitisk kamp der hver side forsøker å bruke selskapet som en brikke i sitt politiske spill.»

I forrige måned vedtok det amerikanske senatets Armed Services Committee et budsjettforslag for forsvaret der Kaspersky-produkter også vil bli forbudt brukt i det amerikanske militæret.

Kilde
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse