Gradient Ventures skal investere i oppstartsbedrifter og gi dem tilgang til eksperter og ingeniører.
Gradient Ventures skal investere i oppstartsbedrifter og gi dem tilgang til eksperter og ingeniører.

Annonse


Google starter investeringsselskap i kunstig intelligens

Google har nettopp lansert investeringsforndet Gradient Ventures, som skal investere i oppstartsbedrifter innenfor kunsig intelligens.

Skal tilby Google-ekspertise
Selskapet skal midlertid by på litt mer enn bare investeringspenger for å få disse bedriftene på beina, de vil også tilby ekspertise fra Googles mange eksperter og ingeniører.

– Mange av medlemmene av teamet vårt er ingeniører, så vi er kjent med reisen fra stor idé til ferdig produkt, skriver Google på bloggen sin.

Investeringsfondet skal ledes av Anna Patterson, som tidligere var visepresident for ingeniørvitenskap i kunstig intelligens hos Google, og det er hun som skal overse fondets investeringer og aktiviteter.

Mer enn bare investeringer
Målet skal være mer enn å bare investere, men å hjelpe selskapene i porteføljen med utfordringene de har på veien til å lage produkter innenfor kunstig intelligens.

De har allerede investert i en håndfull selskaper, som i Algorithmia, som er en markedsplass for algoritmer og funksjoner, og i Cogniac, som tilbyr et vekrtøysett for å skape administrere visuelle modeller.

Kilde
9to5Google
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse