Den speilblanke iPhonen kan ligne på overflaten på dette dekselet.
Den speilblanke iPhonen kan ligne på overflaten på dette dekselet.

Annonse


Apple patenterer diamantblåsing av iPhoner

Det har lenge versert rykter om at den neste iPhonen fra Apple kan få en glassbakside, men nye patentsøknader kan tyde på at den får annet materiale – som blir speilblankt.

Arvtageren til gagatsvart?
På søndag bragte vi nyheten om at neste iPhone-generasjon fra Apple kan få minst en versjon med speilblank utforming.

Det skal være populariteten til iPhone 7 i gagatsvart som har fått Apple til å eksperimentere med forskjellige prosesser for å gi speilblanke overflater som er mer slitesterke en den pussede og anodiserte overflaten på disse telefonene.

En annen prosess enn anodisering
Nå har CNBC funnet frem til flere patentsøknader fra Apple for blant annet en prosess for nettopp å lage et «optisk reflekterende lag,» som vil gi «metallisk-utseende kabinetter for en bærbar eller telefon,» skriver de.

Dette reflektive laget skal kombineres med en overflate som er gjennomsiktig, der «metallflak gir flere lysreflekterende overflater slik at strukturen ser ut som et anodisert metall,» uten at det er strømledende og fortstyrrer de elektroniske signalene fra antenner og sensorer.

Høyttrykksblåsing for matte iPhoner
En annen patentsøknad fra mars viser en jevn, matt keramisk utforming for det som kan se ut som en iPhone.

Denne patentensøknaden beskriver materialer som zirkonia eller safir som blir høytttrykksblåst med et hardere materiale som for eksempel diamant.

“Sammenlignet med andre optisk gjennomsiktige materialer, som polykarbonat, tilbyr harde keramiske materialer som zirkonia bedre styrke og hardhet mot brudd,» står det i patentsøknaden.

Patentsøknader er imidlertid bare patentsøknader, og betyr ikke at Apple ta disse prosessene i bruk i den neste iPhonen, eller den etter det – men det viser at Apple eksperimenterer med produksjonsprosesser for å lage blanke overflater i etterdønningene av den svært så populære, men også svært lettripede gagatsvart-utformingen.

Kilde
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse