Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Surface Phone Windows 10 - Konspet design av Nadir Aslam (Ill.: Nadir Aslam)

Tror Microsoft tester en hemmelig enhet som kan endre alt

Prototypen skal være klar.

Ifølge den siste podcasten til The Sams Report, «flyter det rundt» noe som kan være en Surface-mobil på Microsoft-campuset i Redmond.

«Mobil-lignende»
Han sier at to uavhengige kilder har fortalt om prototypen, som skal være en «mobil-lignende» gjenstand som kjører på en ARM64-prosessor og har kodenavnet «Andromeda.»

Enheten skal ha 4G-nettverk, men de kaller den likevel ikke en telefon.

– Det kan være Snapdragon 835, som selvfølgelig vil kjøre x86-emulering, sier han i podcasten (den interessante biten starter på 22:15).

HoloLens-skaperen lager skjermen
Videre sier han at HoloLens-skaperen Alex Kipman jobber med skjermen, men det skal ikke være en HoloLens-enhet som sådan.

Det skal være snakk om en dyr enhet som er mer i tråd med Surface Book, som er en toppmodell som ikke er tiltenkt massemarkedet, men er en ny type enhet som kan flytte markedet og som partnere eventuelt kan bygge billigere versjoner av, slik det har gått med Surface-familien.

Samme opplevelse på tvers av enheter
Sams sier også at han forventer at den nye enheten vil kjøre med Composable Shell, som skal være ett enkelt Windows-grensesnitt som gir samme brukeropplevelse på flere enheter.

Denne funksjonen er derimot «ekstremt buggy,» sier han – så den nye enheten er ikke akkurat nær lansering.

Likevel legger han ikke skjul på at nyheten om at Microsoft har laget en prototype på en ny mobil enhet er spennende nok:

– Jeg tror dette kan være den neste store tingen å følge med på, sier Sams i podcasten.

Kilder
OnMSFT
The Sams Report EP 96

Stikkord: Microsoft, Mobil, surface