Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ny driver: GeForce 400- og 500-serien får nå DirectX 12, og 1000-serien kan spille 4K fra Netflix uten Kaby Lake. (Ill.: Nvidia)

Gode nyheter for gamle og nye Nvidia-kort

DirectX12-støtte og 4K-avspilling.

Det er nesten nøyaktig to år siden Windows 10 ble lansert, og med det kom også mye omtalte DirectX 12.

Mange forbedringer i DirectX 12
DirectX 12 støtter mer direkte programmering av grafikkortene, og kan balansere ut lasten fra spill på flere kjerner, som i noen tilfeller gir dramatiske forbedringer av spillytelsen.

Les mer:Dypdykk: DirectX 12 – derfor blir spill-maskinen din mye fetere i år

Med Nvidias siste driveroppdatering kommer endelig DirectX 12 også til de eldre kortene med Fermi-prosessor.

Oppdaterte 400- og 500-serien
Det vil si kort fra Nvidias GeForce 400-serie, som kom i april 2010, og kort i GeForce 500-serien, som kom i november samme år.

Nvidia skal tidligere har lovet DirectX 12-støtte for eldre grafikkort, skriver Sweclockers, og nå er det endelig på plass uten særlig fanfare fra selskapet.

Det står nemlig ingenting om dette i Nvidias «Release Notes» for driveren, og det er heller ikke nevnt som et av høydepuntkene med den siste driveren, versjon 384.76.

Kan strømme 4K fra Netflix med 1000-serien
Andre nyheter i den siste driveren (som heller ikke er annonsert fra Nvidias side) er at det nå er muilg å strømme Netflix-innhold i 4K uten å bruke en Kaby Lake-prosessor.

Dette har tidligere bare vært mulig i testversjoner av Windows, men flere Reddit-brukere rapporterer om at det nå er mulig i Creators Update av Windows 10 med et grafikkort i GTX 1000-serien, den siste driveren, og en HDCP 2.2-skjerm.

Nvidias 384.76-driver finner du her.

Kilder
Sweclockers
Guru3d-forumet
Reddit

Stikkord: geforce, nvidia