Hopp til navigasjon Hopp til innhold
23 millioner for en værbitt R2-D2-enhet er kanskje mye for noen, men denne har vært med i så godt som alle filmene. (Ill.: Profiles in History)

«Orignale» R2-D2 solgt for 23 millioner kroner

Har vært med i nesten alle filmene.

En semi-orginal versjon av R2-D2 brukt i Star Wars-filmene er solgt på auksjon i USA for hele 23 millioner kroner.

Ingen enkelt R2-D2
Vi kaller den semi-orginal fordi det ikke finnes noen enkelt R2-D2-enhet fra orginalfilmene som er bevart.

I filmene brukte de i stedet mange forskjellige R2-D2-enheter til forskjellige scener, som til actionscener eller når Kenny Baker skulle være på innsiden.

Samtidig ble R2-D2-enhetene utviklet og finupusset i løpet av alle filminnspillingene, så det er ingen igjen med orginakonfigurasjon eller som kan sies å være en «orginal» R2-D2-enhet.

Satt sammen fra mange filmer
R2-D2-en som ble solgt under Hollywood-auksjonen til Profiles in History, skal imidlertid være den som har blitt mest brukt i filmene.

Den er satt sammen av orginaldeler fra flere av filmene den har vært med i, og skal bestå av deler fra episodene IV, V, VI, samt I og II.

Kuppelen og øyelinsen kommer fra A New Hope og ble kontrollert av Kenny Baker på innsiden. To av benene kommer fra Empire strikes back, og det siste ble laget for Phanthom Menace, og flere detaljer på kroppen er fra A New Hope.

På samme auksjon ble også Luke Skywalkers første lyssabel solgt. Det var den som tidligere tilhørte Anakin og ble brukt i A New Hope og Empire Strikes Back før han bygget sin egen, og prisen for denne var 3,2 millioner kroner.

Kilder
TechCrunch
Invaluable.com
Facebook: Profiles in History

Stikkord: film, starwars