Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kalanick får støtte fra flere ansatte i Uber og investorer. (Ill.: TechCrunch)

Uber-ansatte vil ha sjefen tilbake: «Gjør opprør»

Samtidig har det dukket opp nye avsløringer rundt sparkingen.

Denne uken måtte Travis Kalanick ta sin hatt og gå etter å ha blitt tvunget til å si opp sin sjefsstilling i Uber etter en rekke kontroverser.

Har startet underskriftskampanje
Nå ser det ut til at ikke alle ansatte, ei heller investorer, var for at Kalanick skulle trekke seg. Recode rapporterer at ansatte har startet en underskriftskampanjen hvis mål er å få den tidligere toppsjefen tilbake.

I underskriftskampanjen skrytes det uhemmet av Kalanick og ansatte som støtter kampanjen oppfordres til å «gjøre opprør». Foruten underskriftskampanjen sirkulerer det også et brev til Ubers styre som inkluderer 1000 underskrifter fra ansatte som ønsker Kalanick tilbake til en «operasjonell rolle», det melder Axios.

Støtter Kalanick
I begge tilfellene bærer det preg av at ansatte ikke er særlig begeistret over måten medgrunnleggeren fikk sparken på.

«TK (Kalanicks kallenavn blant ansatte, journ.anm.), var en av de beste lederne jeg har sett på tross av sine feil (alle har dem). Han jobbet dag og natt for å gjøre selskapet til det det er i dag», står det i e-posten med lenke til underskriftskampanjen.

«Uber er TK, og TK er Uber.»

I brevet til styret skriver avsenderen at selskapet ikke ville vært der de er i dag uten Kalanick og at han er kritisk til den fremtidige suksessen til selskapet.

Investorer krevde at han gav seg
The New York Times skriver at en gruppe investorer, leder av to venturekapitalister, konfronterte Kalanick på et hotellrom i Chicago med et brev der de forlangte at han trakk seg som sjef.

Etter timesvis med intense samtaler, skal Uber-medgrunnleggeren til slutt ha gitt inn og godtatt å trekke seg, melder nettstedet.

Ikke alle Uber-investorer var enige i at Kalanick skulle trekke seg. Mood Rowghani, partner i et selskapet som har investert i Uber, sier i en uttalelse til Axios at han er enige med dem som ønsker at Kalanick fortsatt skal være involvert i Uber.

 

Kilder:
Recode,
Axios,
The New York Post,
The Verge

Stikkord: samferdsel, uber