PC-gaming er morsommere enn noensinne grunnet mange innovasjoner.
PC-gaming er morsommere enn noensinne grunnet mange innovasjoner.

Annonse


Kjøp den kule gaming-maskinen med en gang

Annonsørinnhold

Du må ikke nødvendigvis vente med å kjøpe den kule gaming maskinen, eller det nye fete headsettet, til bankkontoen gir klarsignal. Med litt planlegging er det helt trygt å kjøpe varer på kreditt.

Mens du venter på skatte- og feriepenger
Forbrukslån kan både redde og ødelegge hele økonomien din. Det er avhengig av hvor nøye du planlegger økonomien frem i tid, og følger betalingsplanen du lager. Men med den norske sommeren på trappene (altså, det er lov å være optimist og håpe på bra vær, men la oss være realistisk, det kan bli mye regn), og mange vet at skatte-, og feriepenger er like rundt hjørnet, kan et forbrukslån eller kredittlån være gunstig mens du venter.

Det finnes mange tilbydere av kreditt-, og forbrukslån. I disse dager fyller man ut lånesøknaden på nett og kan, om ikke noen hindringer dukker opp, få svar allerede samme dag. Har du funnet et knalltilbud på restplasser til varmere strøk kan et kredittkort være lurere å finansiere turen med. Og ikke minst til å ta ut lokal valuta i minibank med. Bare husk å betale tilbake pengene så snart du har dem, ellers begynner rentene å løpe. Ofte i uhyggelig raskt tempo.

I jungelen av lånetilbud er det lurt å sammenligne de ulike tilbudene, og gjerne kontakte bankene personlig for å få bedre tilbud. Da kan bankene konkurrere, og du får gjerne en enda bedre deal.

Når du likevel er inne og tar et overblikk over din personlige økonomi, kan det være smart å se over hvilke forsikringer du har. Er det lenge siden du har reforhandlet prisene på dem? Mange banker tilbyr også forsikringer, og samler du både lån og forsikringer hos dem kan du få en ekstra hyggelig avtale.

For de beste VR-opplevelsene må man ha kraftig nok maskin.

Et smålån kan være løsningen
Dersom du har lyst på det nye headsettet eller kanskje har siklet over et nytt og rått grafikkort, kan et smålån være vel så greit å bruke som finansieringsløsning dersom du vil ha pengene raskest mulig.

Smålån har oftere mindre strenge krav enn mange forbrukslån, men den effektive renten er ofte skyhøy og bør betales ned så raskt som mulig. Dette fordi termingebyrer og etableringsgebyr gjerne er forholdsvis høye beløp sammenlignet med lånebeløpet, og dermed drar renten skyhøyt opp selv om beløpene er små. Misligholder man disse små lånene vil de fort bli store og plagsomme ettersom renten er høy på dem.

Dersom du vil kjøre full pakke til sommerens LAN-fester, med fet ny spillmaskin og kvalitetstilbehør er altså forbrukslån å anbefale. Husk at rente- og gebyrutgifter er fradragsberettiget og bør føres opp på selvangivelsen om ikke det allerede er oppført. Da får du faktisk tilbake penger på skatten for lånet, og det er det vel ingen som sier nei takk til å få?

Likevel er det aller viktigste i en låneprosess å kontrollere nøye både lånetilbudene du får, og aktørene som tilbyr dem. Bruk tid og gjør grundig research på forhånd, så slipper du ubehagelige overraskelser som i verste fall gjør deg til gjeldsslave dobbelt så lenge som du hadde tenkt på forhånd.

Mindre lån fikser biffen, så du slipper vente på skattepengene.
Mindre lån fikser biffen, så du slipper vente på skattepengene. (Ill.: 123rf.com/profile_paisamao/123RF Stock Photo)