Har du kjennskap til iOS i beta-stadiet har vi ingen problemer med å anbefale beta 2, men du trenger utviklerkonto til 800 kroner året.
Har du kjennskap til iOS i beta-stadiet har vi ingen problemer med å anbefale beta 2, men du trenger utviklerkonto til 800 kroner året.

Annonse


Bør du installere iOS 11? Her er vår beta 2 statusrapport

Vi turte ikke installere iOS 11 beta 1 på splitter nye iPad 10,5 vi har inne til test, for vi skal jo anmelde den.

Moro med 11
Men vi installerte på iPhone 7 Plus, iPad Air 2 og iPad mini 4 – ytelsen var uten tvil best på Air 2, under par på iPhone og nær sagt ubrukelig på mini-en.

Men så kom beta 2, og som vanlig var den gigantisk med en haug feilrettinger og forbedringer. Det er som regel slik med Apples iOS-betaversjoner at nummer to i rekken er den som gir brukeren størst gevinst, så var også tilfellet når vi installerte på iPad 10,5.

OBS: Du må ha utviklerkonto for å teste 11 allerede nå – prøver du å lure deg rundt Apples sperre, kan enheten din slutte å fungere. Det allmenne beta-programmet starter på tampen av måneden.

Annonse


Fantastisk på 10,5
Nå kan det tenkes beta 1 fungerte svært godt på nye iPad Pro også, men vi har brukt beta 2 på den siden lanseringen, og alt fungerer utrolig bra. OS-et dras rundt lekende lett av den kraftige iPad-en, mens mini og iPhone fremdeles ikke er de beste opplevelsene, ser det ut til at du kan installere på de nye Pro-brettene.

Trolig har Apple gjort mer jobb med å optimalisere 11 mot Pro 12,9 og 10,5, enn de andre iOS-produktene, og det merkes. Alle gester kjører smørmykt, selv om hjemskjermen krasjer sporadisk, kanskje et par ganger om dagen ved flittig bruk.

Med andre ord har vi startet anmeldelsen av 10,5 med iOS 11.

Her er våre anbefalinger:

  • iPhone 7: VENT – ytelsen er OK, men det er ikke de store funksjonsgevinstene enda (appene må bygges for 11)
  • iPad mini 4: VENT – krasj og dårlig ytelse
  • iPad Air 2: PRØV – litt dårligere ytelse
  • iPad 10,5 og trolig 12,9: PRØV beta 2 om du tidligere har kjennskap til iOS beta-testing og ikke bruker maskinen i jobb-sammenheng

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse