Hopp til navigasjon Hopp til innhold
YotaPhone 2s to skjermer vakte oppsikt i 2015 - men den hadde også imponerende spesifikasjoner ellers. (Ill.: yotaphone)

YotaPhone 3 får lav pris, beskjedne spesifikasjoner

Men beholder toskjerm-løsningen.

YotaPhone 2 er nok mest kjent for den spennende løsningen med to skjermer, der baksiden av telefonen er en e-blekk-skjerm som kan vise ting som klokke, værmelding og statusvarsler.

Var topp-telefon
Den hadde imidlertid også nokså imponerende spesifikasjoner for 2015 – med Snapdragon 801-prosessor, 2 GB RAM og 32 GB lagring, for å nevne noe.

Nå klargjør Baoli Yolta lanseringen av den neste generasjonen av YotaPhone – som beholder toskjerm-løsningen, men vil ha langt mer beskjedne spesifikasjoner.

Større skjerm, middels prosessor
Yota3 vil få en større, 5,5-tommers AMOLED-skjerm med 1080p-oppløsning på forsiden og en trykkfølsom E-blekk-skjerm på 5,2 tommer med 720p-oppløsning på baksiden.

Den er derimot drevet av en desidert mellomklasseprosessor med Snapdragon 623-brikkesettet.

Andre spesifikasjoner, som ble vist frem til Engadget, er en fingersensor på siden, 4 GB RAM, og to SIM-spor (der et av dem dobler som microSD-plass).

Videre får den Android 7, bakkamera på 12 megapiksler og frontkamera på 13 megapiksler, batteri på 3 200 mAh, og en USB-C-kontakt som også tar seg av lyden.

Betraktelig lavere pris
Det hyggeligge er derimot prisen – for den skal selges for 350 dollar (ca 3 000 kroner) med 64 GB lagring og 450 dollar (ca 3 800 kroner) for 128 GB lagring.

Til sammenligning hadde YotaPhone 2 en utsalgspris på 6 000 kroner ved lansering, som var nokså mye for en mobil den gangen.

Men med Snapdragon 625-brikkesettet er den langt fra å kunne kalles en toppytende flaggskips-telefon, og når den kommer på markedet «til høsten,» vil nok det gamle brikkesettet merkes.

Kilde
Engadget

Stikkord: yotaphone